Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την στοχοποίηση των δημοσιογράφων του DOCUMENTO

9 Φεβρουαρίου 2017 | By

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στην εφημερίδα «DOCUMENTO», που τον τελευταίο καιρό «στοχοποιούνται στο βωμό μιας στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης».

Oι συνεχόμενες αήθεις επιθέσεις στους δημοσιογράφους του DOCUMENTO, με χυδαίους χαρακτηρισμούς τύπου «πληρωμένα πιστόλια» και «πατσαβούρα», από μερίδα του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «καμία απόπειρα στοχοποίησης των συναδέλφων, που εργάζονται στην εφημερίδα DOCUMENTO, δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η εύκολη λύση στο αδιέξοδο των πολιτικών, την ώρα που ήδη η κοινωνία έχει αρχίσει τη δική της αξιολόγηση, θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να είναι η στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Με απαξιωτικές εκφράσεις κατά συναδέλφων προσπαθούν να δώσουν περιεχόμενο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις που τους βαρύνουν.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι καμία απόπειρα στοχοποίησης των συναδέλφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «DOCUMENTO», δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου απέναντι σε πολιτικές επιδιώξεις και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ήδη για το θέμα αυτό ενημερώθηκαν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι αποκαλύψεις του DOCUMENTO που «ενόχλησαν»

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα DOCUMENTO είχε αποκαλύψει, πως η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, από το 2006 δεν καταθέτει δήλωση πόθεν έσχες όπως είναι υποχρεωμένη με βάση τον νόμο.

Η εφημερίδα είχε γράψει ότι με πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον σύζυγό της και νυν αρχηγό της ΝΔ, δεν έχει κάνει δήλωση, αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη, αφού έτσι ακυρώνεται. Κάθε πολιτικός που θα επιθυμούσε να κρύψει περιουσιακά στοιχεία, θα δήλωνε «διάσταση».

Η εφημερίδα είχε γράψει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. ΤΣύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, το 2006 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωνε τη Βουλή ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, η Μαρέβα αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%.

Σύμφωνα με το DOCUMENTO, πρόκειται για ιστορικό κτίριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο έβδομο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας (οι τιμές αγοράς κυμαίνονται περίπου στις 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. Αμέσως μετά, η κ. Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα Panama Papers. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ακόμη και σήμερα που το ζεύγος Κυριάκου-Μαρέβας όχι μόνο δεν είναι σε διάσταση, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει την κοινή ζωή του μέσα από τα social media, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν κάνει δήλωση πόθεν έσχες.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed