Ηλεία : Προκαλούν οι φασίστες σιωπούν μητροπολίτης και αστυνομικός διευθυντής .

14 Μαρτίου 2017 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στις ναζιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες , παραπέμπει το πανό που ανάρτησαν «αγανακτισμένοι» πολίτες στην είσοδο των γραφείων της μητρόπολης Ηλείας.

Το πανό που έγραφε : Όχι στην εγκατάσταση λαθρομεταναστών μέσα σε ιερούς και χριστιανικούς χώρους» , αναρτήθηκε στο περιθώριο διαμαρτυρίας παραγόντων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στον τοπικό μητροπολίτη Γερμανό με σκοπό να αποτρέψουν την δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην μητρόπολη Ηλείας .

Το φασιστικό περιεχόμενο του πανό δεν ενόχλησε ούτε , τον τοπικό αστυνομικό διευθυντή, ούτε τον μητροπολίτη Ηλείας, ούτε τα ΜΜΕ του νομού αλλά ούτε και τους τοπικούς φορείς και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο χωρίς περεταίρω σχολιασμούς , όπως πέρασε και η πρόσφατη προκλητική παρουσίαση του βιβλίου στον Πύργο Ηλείας του υπόδικου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη .

« Είδαμε το πανό μετά την συνάντηση με τον μητροπολίτη και ζητήσαμε να κατέβει . Εννοείται ότι δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com o επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδώνης.

« Αυτοί που ανάρτησαν το πανό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες του Κέντρου Φιλοξενίας στην Μυρσίνη Ηλείας φροντίζουν με αγάπη το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στον καταυλισμό» – δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπεύθυνος του Κέντρου Φιλοξενίας Σύρω Προσφύγων στην Μυρσίνη.

« Οι ακραίες και φασιστικές αντιλήψεις προσβάλουν και εκθέτουν όλους τους Ηλείους . Η απάντησή μου σε αυτή την αθλιότητα είναι τα λόγια του μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου :

« Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος. Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα». – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο ανεξάρτητος δημοτικός Χρήστος Αθανάσουλας.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed