Ποινή κάθειρξης πέντε ετών για υπεξαίρεση , στον πρώην δήμαρχο της Αμαλιάδας

4 Απριλίου 2017 | By

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον πρώην δήμαρχο της Αμαλιάδας – Για υπεξαίρεση στον δήμο στην διάρκεια της θητείας του .

Του Μάκη Νοδάρου

Ποινή κάθειρξης 5 ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επέβαλλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας στον πρώην δήμαρχο της Αμαλιάδας Ηλείας Δημήτριο Κράλλη .

Ο πρώην δήμαρχος της Αμαλιάδας καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό , με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης στον δήμο, κατά την περίοδο 1995-1998 .

Πρωτόδικα ο κ.΄Κράλλης είχε καταδικασθεί σε 7 χρόνια κάθειρξης αλλά είχε ασκήσει έφεση , υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν ήσαν άδικες . Το ίδιο υποστήριξε και στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

Η καταδίκη του πρώην δημάρχου της Αμαλιάδας σχετίζεται με πλήθος εικονικών τιμολογίων , ανεξόφλητων ενταλμάτων και άλλων χρηματικών παρατυπιών , ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ , οι οποίες εμφανίστηκαν ως έλλειμμα στον δήμο . Όλα εντοπίστηκαν και αναφέρονται λεπτομερώς στο πολυσέλιδο Πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών Δυτικής Ελλάδας το οποίο και αποτέλεσε ουσιαστικά την βάση της καταδίκης του κ. Κράλλη.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή της πενταετούς κάθειρξης σε χρηματική ποινή προς 6 ευρώ την ημέρα και το ποσό θα αποπληρωθεί από τον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο σε δόσεις εντός τριών ετών . Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Αναστάσιος Τζουανόπουλος ενώ συνήγορος υπεράσπισης του πρώην δημάρχου της Αμαλιάδας ο Δημήτρης Τσοβόλας.-

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed