Επιχείρηση «κουκούλωμα» για τα χρυσά σκουπίδια του Πύργου Ηλείας ( έγγραφα ντοκουμέντα)

11 Ιουλίου 2017 | By

Το www.apokalypseis.com σεβόμενο τους φορολογούμενους πολίτες του Πύργου Ηλείας και με αφορμή το πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Documento δίνει σήμερα στην δημοσιότητα , ολόκληρες τις ένορκες καταθέσεις τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας και καλεί τις δικαστικές Αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να παρέμβουν άμεσα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να τιμωρήσουν εκείνους που επιχειρούν την συγκάλυψη των δύο υποθέσεων διαφθοράς επί δημαρχίας Μάκη Παρασκευόπουλου.

Στις ένορκες καταθέσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ποίοι και με ποιό τρόπο «φρέναραν» την σύνταξη των Εκθέσεων Ελέγχου και κατα συνέπεια την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΝΟΡΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ : ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΔΟΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ DOCUMENTO

Ενορκες καταθέσεις υπαλλήλων του ΣΔΟΕ καταδεικνύουν ολιγωρία σε δύο υποθέσεις διαφθοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάκης Νοδάρος

• Εν συντομία
Υπό την «προστασία» επίορκων κρατικών υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών , εξακολουθούν να βρίσκονται για δύο περίπου χρόνια νυν και πρώην επώνυμοι αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Πύργου Ηλείας που εμπλέκονται στο πολυδαίδαλο κύκλωμα διαφθοράς που είχε στηθεί πάνω στην «χρυσοφόρα μπίζνα» της διαχείρισης των απορριμμάτων.
• Γιατί ένδιαφέρει
Ενώ έχουν εμφανιστεί στοιχεία για βλάβη του δημοσίου από συμβάσεις με ιδιώτες κάποιοι παράγοντες έχουν αφήσει την υπόθεση στην άκρη.

Οι ένορκες καταθέσεις τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας προσφάτως στις δικαστικές Αρχές, περιγράφουν λεπτομερώς την εκ των έσω «επιχείρηση κουκουλώματος» δύο πολύκροτων υποθέσεων διαφθοράς στον δήμο του Πύργου .

Η πρώτη αφορά τη λήψη στη χρήση 2009 σε δύο περιπτώσεις μερικώς εικονικών ως προς την συναλλαγή φορολογικών στοιχείων χωρίς να είναι εφικτό να προσδιοριστεί η αξία της εικονικότητας, συνολικής αξίας 743.160,15 ευρώ με εκδότη αυτών τον γνωστό υπόδικο για κακουργήματα εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα που διαχειριζόταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα τα απορρίμματα με απευθείας αναθέσεις!

Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με τη λήψη στη χρήση ξανά του 2009 σε τρεις περιπτώσεις, εικονικών ως προς το σύνολο της συναλλαγής, φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 946.000 ευρώ με εκδότη την RUM EUROPE – TEXNIKH ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ με έδρα τον Ορχομενό Βοιωτίας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είχε πωλήσει εικονικά στον δήμο Πύργου τον δεμματοποιητή απορριμμάτων. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε ο σειριακός αριθμός του πολύπλοκου μηχανήματος να έχει αλλοιωθεί με ηλεκτροκόλληση η οξύ…

Η εκ των έσω επιχείρηση κουκουλώματος

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν ότι οι αντίστοιχες Εκθέσεις Ελέγχου που έπρεπε να είχαν επιδοθεί στον δήμο του Πύργου και στις δικαστικές Αρχές για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών και προστίμων πριν από ενάμιση χρόνο , αν και συντάχθηκαν τον Δεκέμβριο 2015 ! δεν επιδόθηκαν ποτέ και με διάφορες προφάσεις , οι κατά καιρούς προισταμένοι τους, καθυστέρησαν την σύνταξή τους με το αιτιολογικό του δήθεν εντοπισμού νέων στοιχείων, με συνέπεια αυτές να βρίσκονται σήμερα καταχωνιασμένες στα συρτάρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με κίνδυνο παραγραφής .

Καταθέτουν μάλιστα ότι το καλοκαίρι του 2016 και παρότι τα στοιχεία για την Εκθεση Ελέγχου που αφορούσε την υπόθεση μεταφοράς των απορριμμάτων είχαν διαγραφεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της υπηρεσίας τους, συνέταξαν εκ νέου την Εκθεση Ελέγχου την οποία και παρέδωσαν στους προϊσταμένους τους . Όμως και αυτή δεν παραδόθηκε ποτέ στον δήμο Πύργου και στις δικαστικές Αρχές ενώ την ίδια τύχη είχε και η υπόθεση της αγοράς του δεμματοποιητή απορριμμάτων η Εκθεση Ελέγχου της οποίας δεν συντάχθηκε ποτέ αφού οι αρμόδιοι δεν έδωσαν σχετική εντολή …

Παρά την σοβαρότητα των δύο υποθέσεων που έχουν χαρακτηριστεί επίσημα στον Πίνακα Αξιολόγησης του Υπουργείου Οικονομικών ως « Πολύ ενδιαφέρουσες – Εξόχως Σημαντικές» , αυτές συνεχίζουν να «κοιμούνται» μαζί με εκατοντάδες άλλες στα συρτάρια της ΓΓΔΕ και μέχρι σήμερα κανείς εκ των αρμοδίων παραδόξως δεν κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν παρότι αυτές σχετίζονται με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην ανάκριση δυο χρόνια !

Από τα στοιχεία που προκύπτουν φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και σε δικαστικό επίπεδο. Δύο χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης in rem σε βαθμό κακουργήματος για ψευδείς βεβαιώσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων που σχετίζονται με τις άνω υποθέσεις διαφθοράς , η ανάκριση έχει περιέργως κολλήσει στην Εισαγγελία του Πύργου Ηλείας . Το αιτιολογικό είναι ότι δεν έχουν διαβιβαστεί εκεί οι επίμαχες Εκθέσεις Ελέγχου . Όμως δικαστικές πηγές μιλώντας στο Documento χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη αιτία ως πρόφαση για να μη προχωρήσει η έρευνα καθώς όλα τα στοιχεία που μπορεί να αντληθούν σε βάρος των επωνύμων αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Πύργου Ηλείας, υπάρχουν μέσα στις Εκθέσεις Ελέγχου και στα Πορίσματα που αφορούν τους ιδιώτες .

Δεν στέλνουν την δικογραφία επειδή είναι μεγάλη !

Εντύπωση προκαλεί επίσης η πρόσφατη και πρωτοφανής – σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους – γραπτή απάντηση του Εφετείου Πατρών ( Τμήμα Κακουργημάτων) στο αίτημα της Εισαγγελίας Αθηνών για την αποστολή της δικογραφίας που αφορά τους ιδιώτες που εμπλέκονται στις «αμαρτωλές» υποθέσεις διαχείρισης απορριμμάτων . Το Εφετείο Πατρών απάντησε γραπτώς ότι δεν μπορεί να στείλει φωτοαντίγραφα της υπόθεσης επειδή η δικογραφία αποτελείται από οχτώ (8) χαρτοκιβώτια. Σημειώνεται ότι η δικαστική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης στο Εφετείο Πατρών ελέγχεται μαζί με αρκετές άλλες στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Γρηγόρης Πεπόνης μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento. –

Καθυστερήσεις και σύγχυση

Οσα αποκαλύπτονται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποιεί η Εισαγγελία Αθηνών, μετά από την μηνυτήρια αναφορά του πρώην δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου για τις δημοσιογραφικές τους αποκαλύψεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ένα «παντοδύναμο αόρατο χέρι» είτε προστατεύει με άκομψο τρόπο τα σκοτεινά κυκλώματα του Πύργου Ηλείας είτε προσπαθεί να προκαλέσει καθυστερήσεις και σύγχυση στην γενικότερη έρευνα με σκοπό την ατιμωρησία των εμπλεκομένων .

Ο δικηγόρος των δυο δημοσιογράφων Γιάννης Απατσίδης μιλώντας στο Documento κάνει λόγο για εξόφθαλμη υπόθεση διαφθοράς από τις πολλές που έχουν «ενταφιαστεί» τελευταία στην περιφέρεια της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών καθώς και για παραλείψεις των οργάνων της φορολογικής διοίκησης. Σημειώνει δε ότι η συγκεκριμένη δικογραφία «πέρασε από χιλιάδες κύματα μέχρι να καταλήξει στον Εισαγγελέα Αθηνών ο οποίος ηταν και ο μόνος που διέταξε να εντοπιστούν επιβεβαιωτικά έγγραφα του ρεπορταζ»

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed