Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τη σκανδαλώδη απόφαση για τον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως

20 Ιουλίου 2017 | By

Την αναίρεση της εφετειακής απόφασης που επέτρεψε στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, να μετατρέψει την συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών που του είχε επιβληθεί, αρχικά σε χρηματική και στην συνέχεια σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα , η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου Πατρών και το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την έκανε δεκτή, κρίνοντας ότι δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτείται, αλλά έχει και άλλες πλημμέλειες.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αναφέρει, ότι η εφετειακή απόφαση δεν εξηγεί και δεν αιτιολογεί για την περαιτέρω μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, της ήδη μετατραπείσας σε χρηματική, εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών.

Ακόμη, δεν αναφέρει πραγματικά περιστατικά τα οποία συνιστούν ουσιώδη αλλαγή των όρων της προσωπικής και οικονομικής καταστάσεως του Πανταζή Χρονόπουλου, σε σύγκριση με την ακίνητη και κινητή περιουσία του και των εσόδων του από κάθε πηγή.
Επίσης, κρίθηκε ότι το Εφετείο εσφαλμένα και καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας του, όρισε τον αριθμό των ωρών εργασίας σε 1.200 ώρες και προσδιόρισε τον τόπο παροχής της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ζαχάρως, την στιγμή που η επιλογή του τόπου παροχής ανήκει -σύμφωνα με το νόμο- στον εισαγγελέα.Τελικά, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου Πατρών και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοφανής και προκλητική απόφαση των δικαστών της Πάτρας να μετατρέψουν την πολυετή φυλάκιση του πρώην αστυνομικού και έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που του επιβλήθηκε για τις ευθύνες του στην πύρινη τραγωδία του 2007, σε κοινωφελή εργασία και μάλιστα στον δήμο Ζαχάρως όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος , είχε προκαλέσει σάλο πανελλαδικά .

Οι συγγενείς των θυμάτων έκαναν λόγο για προκλητική δικαστική απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, και άφηναν αιχμές για την πιθανή ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Πατρών .

Όπως αναφέρει η απόφαση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Πατρών  το δικαστήριο κατά πλειοψηφία μετατρέπει την ήδη μετατραπείσα σε δόσεις ! ποινή 10 ετών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως , σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ζαχάρως και καθορίζει τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη !
Εντύπωση προκαλεί η σχεδόν «ακαριαία» αντίδραση του Εφετείου Πατρών στο αίτημα του κ. Χρονόπουλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 , καθώς η εκδίκαση της υπόθεσή του προσδιορίστηκε μόλις 4 ημέρες μετά δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου 2015 !

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed