ΗΛΕΙΑ: Το περιβάλλον θυσία στο Survival !

17 Σεπτεμβρίου 2017 | By

Σε τσιφλίκι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων λόγω Survival ! τείνει να μετατραπεί – σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν και στο Documento – μια πανέμορφη παραλία που συνδυάζει την απέραντη αμμουδιά κι ένα μικρό καταπράσινο δάσος δίπλα από την φημισμένη λόγω τουρισμού Κουρούτα Αμαλιάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DOCUMENTO

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγγέλλεται ότι βαρέως τύπου σκαπτικά μηχανήματα ισοπέδωσαν την παραλία μέχρι το σημείο που «σκάει» το κύμα ενώ βάρβαρες παρεμβάσεις έγιναν και στην δασική έκταση με σκοπό να δημιουργηθεί η υποδομή για τα γυρίσματα του νέου και πολυδιαφημισμένου τηλεοπτικού σόου. Όλα στο όνομα της υψηλής τηλεθέασης του αμφιλεγόμενου από άποψης αισθητικής «Survival Secrets reality που ετοιμάζει Epsilon και της δήθεν διαφήμισης της Ηλείας.
Κι όλα αυτά σε μια προστατευόμενη περιοχή .Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, http://www.bathingwaterprofiles.gr/bathingprofiles/GRBW029139002 η περιοχή της Κουρούτας αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα- καρέτα . Η ακτή εντάσσεται στο Υδατικό Διαμέρισμα Βόρειας Πελοποννήσου (GR02), στην Λεκάνη Απορροής Πείρου-Βέργα-Πηνειού (GR28) και στο Παράκτιο Υδατικό Σύστημα «Ακτές Πελοποννήσου στο δίαυλο Ζακύνθου (GR0228C0009N)», του οποίου η οικολογική κατάσταση – όπως σημειώνεται – έχει χαρακτηριστεί ως υψηλή, με βάση τα αποτελέσματα της ταξινόμησης, που πραγματοποιήθηκε στο σχετικό Σχέδιο Διαχείρισης (αρ.οικ. 391/21.04.2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 1004)

Περισσότερα στην εφημερίδα DOCUMENTO 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed