Η εισαγγελέας του Πύργου Ηλείας , οι ευλογίες του τοπικού μητροπολίτη και οι δικογραφίες των επωνύμων .

6 Δεκεμβρίου 2017 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας Αικατερίνη Πετουμένου , επισκέφθηκε χθες τον τοπικό μητροπολίτη για να τον αποχαιρετήσει και να πάρει την ευλογία του λόγω της μετάθεσής της στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Δεν παρέλειψε μάλιστα και να φωτογραφηθεί μαζί του. Η σχετική δε φωτογραφία εστάλη και δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ.

Η κ. Πετουμένου όμως πριν μεταβεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών με τις ευλογίες του μητροπολίτη, θα πρέπει να μας εξηγήσει ορισμένα ανεξήγητα πράγματα που συνέβησαν κατά το χρονικό διάστημα που υπηρετούσε στην εισαγγελία του Πύργου Ηλείας .

Όπως για παράδειγμα , την τύχη που είχαν σοβαρές  υποθέσεις διαφθοράς, με την εμπλοκή  σε αυτές , των γνωστών «λευκών κολάρων» της διαπλοκής του Πύργου Ηλείας που σχετίζονταν με την διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2014 η κ. Πετουμένου και οι συνεργάτες της στην εισαγγελία του Πύργου Ηλείας , έχοντας την σχετική δικογραφία ,  χειρίστηκαν μεταξύ άλλων την βρόμικη υπόθεση με την διαχείριση των απορριμμάτων από την «μαφία» της περιοχής . Μέσα στους εμπλεκόμενους εκτός των εργολάβων με την κακουργηματική  δράση ,  υπήρξαν  νυν και πρώην αιρετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες  του Πύργου Ηλείας.

Ασκήθηκαν άραγε σε αυτούς ποινικές διώξεις  ; Αν όχι γιατί δεν συνέβη αυτό ; Ποιος και γιατί «έβαλε για ύπνο» σε κάποιο συρτάρι την σχετική δικογραφία;

Τον περασμένο Σεπτέμβρη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε τρεις συνεδριάσεις του έκανε ότι δεν έκανε η κ. Πετουμένου σε τρία ολόκληρα χρόνια . Εκτός από την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη κι εμένα που παραπεμφθήκαμε σε δίκη από τον άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση πρώην δήμαρχο του Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, και την πλήρη επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής μας έρευνας , το δικαστήριο έστειλε στην υπόθεση της μαφίας των σκουπιδιών της Ηλείας στον αρμόδιο εισαγγελέα για επιπλέον έρευνα καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν συγκλονιστικά στοιχεία για την απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης .

Η κ. Πετουμένου επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια και παρά τις σχετικές αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας, δεν ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών τις περιβόητες εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ στο πρόσωπο του δήμου Πύργου με τις ευθύνες των αιρετών και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Θα πρέπει ακόμη να μας πει τι έγινε η αμαρτωλή υπόθεση των αντιπλημμυρικών έργων , η Πορισματική Εκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών για τις παράνομες πράξεις των αιρετών κλπ κλπ κλπ .

Ελπίζουμε μετά την χθεσινή δημόσια λήψη της ευλογίας από τον μητροπολίτη Ηλείας , το Αγιο Πνεύμα να την φωτίσει , άγιες ημέρες που έρχονται , να θυμηθεί και να μας δώσει έστω και αργά τις δέουσες εξηγήσεις . Κι αυτό ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συναδέλφους της που πριν από μερικά χρόνια , ανέδειξαν όλες αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις εν μέσω απειλών , ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους. –

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed