Δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση για την κομπίνα με το απορριμματοφόρο στον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο

16 Ιανουαρίου 2018 | By

18 μήνες φυλάκισης για απιστία και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων στον επίδοξο «σωτήρα» της Ηλείας ! 

Του Μάκη Νοδάρου

Οι «καμπάνες» της Δικαιοσύνης ήχησαν ξανά σήμερα για τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα με την βοήθεια του τοπικού Τύπου της Ηλείας εμφανίζεται ως επίδοξος «σωτήρα» των χρεωμένων από δάνεια στις Τράπεζες πολιτών.(σ.σ. διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας Documento).

Το Τριμελές Εφετείο Πατρών μετά από ακροαματική διαδικασία αρκετών ωρών καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό , δηλαδή επικύρωσε ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφασή του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας τον Νοέμβρη του 2016 , επιβάλλοντας στον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την εμπλοκή του στην πρωτοφανή κομπίνα της αγοράς ενός απορριμματοφόρου που είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2015 το www.apokalypseis.com

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών Γεώργιο Μπάμη ποινή φυλάκισης 12 μηνών , στον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Χρονόπουλο ποινή φυλάκισης 18 μηνών ( 24 μήνες πρωτόδικα) και στον ιδιώτη εισαγωγέα οχημάτων φυλάκιση 12 μηνών . Σε όλους τους καταδικασθέντες επιβλήθηκε εκτός της ποινής φυλάκισης και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για έναν χρόνο.

Η κομπίνα…

Οι ανωτέρω είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ηθική αυτουργία στην άνω πράξη , άμεση συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού. Η υπόθεση έχει να κάνει με την αγορά ενός μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου από την Γερμανία αξίας το 2010 που φέρεται να εισήχθη στη χώρα μας έναντι 1.800 ευρώ και που στην συνέχεια αγοράστηκε από τον δήμο Ζαχάρως μέσω του προγράμματος «Θησέας» από ιδιώτη , με το ποσό των 40.590 ευρώ !!! Η αξία του οχήματος όπως αυτή προκύπτει από την επίσημη εκτίμηση της διεύθυνσης Προσδιορισμού Αξιών Εμπορευμάτων που έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας εκτιμάται μόλις σε 8.415 ευρώ.

Ο αχυράνθρωπος

Στο κατηγορητήριο , οι δικαστικές Αρχές που χειρίστηκαν την υπόθεση χαρακτηρίζουν τον ιδιώτη προμηθευτή ως αχυράνθρωπο που συνήψε με τον δήμο Ζαχάρως κατόπιν προτροπών και παραινέσεων των κατηγορουμένων συμφωνητικό με σκοπό να ωφεληθούν όλοι από την διαφορά μεταξύ της πραγματικής εμπορικής αξίας του απορριμματοφόρου και της αναγραφόμενης στο συμφωνητικό προμήθειας … « ελαττώνοντας εν γνώσει τους την δημοτική περιουσία».

Μάλιστα στην ένορκη κατάθεση στις δικαστικές Αρχές ο ιδιώτης προμηθευτής αποκάλυψε ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, χωρίς να έχει κάποιο μηχάνημα για να προμηθεύσει τον δήμο Ζαχάρως και διευκρίνισε ότι την δήθεν προσφορά του την έφεραν να την υπογράψει έτοιμη από τον δήμο Ζαχάρως ενώ κατήγγειλε ότι δεν είχε καμιά σχέση με την αγοραπωλησία του οχήματος .

Την υπόθεση είχαν καταγγείλει στην Δικαιοσύνη τα μέλη της αντιπολίτευσης στον δήμο Ζαχάρως , όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την συγκεκριμένη αγοραπωλησία.-

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed