Απόφαση «χαστούκι» στον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως και τους υποστηρικτές του , από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δ. Ελλάδας- Πελοποννήσου – Ιονίου

8 Φεβρουαρίου 2018 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ της εφημερίδας DOCUMENTO αποτελεί η ΑΠ : 6748 / 1.2.2018 απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Ιονίου Νικολάου Παπαθεοδώρου μέσω της οποίας ακυρώνεται η 269/2017 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως Ηλείας .

Το DOCUMENTO  με ρεπορτάζ στις 14 Ιανουαρίου 2018 είχε αποκαλύψει με λεπτομέρειες την κοροϊδία του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως και των υποστηρικτών του σε βάρος των απελπισμένων και καταχρωμένων στις Τράπεζες συμπολιτών του.  Η σχετική απόφαση αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και σε όσους τον εμφάνιζαν τελευταία με προκλητικό τρόπο , ως «σωτήρα» εκείνων που έχουν κόκκινα δάνεια στις Τράπεζες , με την δημιουργία δημοτικής εταιρείας ειδικού σκοπού που δήθεν θα εξαγόραζε τα δάνεια .

Με απόφασή του ο κ. Παπαθεοδώρου ακύρωσε την σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως η οποία είχε ληφθεί παρά τις ενστάσεις και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «κοροϊδίας» των πολιτών , υιοθετώντας την πολυδιαφημισμένη από τον τοπικό Τύπο της Ηλείας ιδέα του Πανταζή Χρονόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. – ΑΚΥΡΩΣΗ ΖΑΧΑΡΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ DOCUMENTO

Τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα των χρεωμένων στις Τράπεζες πολιτών , έλαβε προ ημερών ο έκπτωτος λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς πρώην χωροφύλακας και τέως δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος , συνεπικουρούμενος από τοπικούς παράγοντες και τους  εκδότες των τοπικών εφημερίδων της Ηλείας .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος

Ως εμπνευστής της ιδέας,  που υιοθέτησε σε έκτακτη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως , ισχυρίζεται ότι με την δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού μέσω του δήμου,  θα αγοράσει όλα τα «κόκκινα» δάνεια των συμπολιτών του με σκοπό να τους προστατέψει από την πώλησή τους σε ξένα funds!

Με λίγα λόγια , το πρόσωπο  που ως αυτοδιοικητικός παράγοντας καταδικάστηκε μαζί με άλλους ,  αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη σε πολυετή φυλάκιση για τις ευθύνες και τις εγκληματικές του παραλείψεις που οδήγησαν στον φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες τον Αύγουστο του 2007 στην Ηλεία ,  δεκάδες συμπολίτες του και κατέστρεψε σχεδόν έναν ολόκληρο νομό , εμφανίζεται σήμερα ως «σωτήρας» των οικονομικά αδυνάτων και των υπερχρεωμένων στις τράπεζες πολιτών και επιχειρήσεων.

Σωτήρας χωρίς  θεσμική ιδιότητα

Η καταγεγραμμένη από δεκάδες ρεπορτάζ πολλών αθηναϊκών ΜΜΕ,  προκλητική του παραβατική συμπεριφορά κατά την διάρκεια της θητείας του στον δήμο Ζαχάρως που τον οδήγησε σε καταδίκες και στην  τοποθέτησή του σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ,  δεν πτόησε τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και κάποια άλλα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες   , να τον εμφανίσουν τις τελευταίες ημέρες ως τον «σωτήρα» με την «πολύ έξυπνη ιδέα  …»  παραβλέποντας προκλητικά το παρελθόν του .

Χωρίς να έχει καμία θεσμική ιδιότητα ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως εμφανίζεται ξαφνικά να ηγείται μιας σουρεαλιστικής προσπάθειας,  υποστηρίζοντας δημόσια ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθεί άμεσα μέσω του δήμου του  εταιρεία ειδικού σκοπού με σκοπό να προστατευτούν οι καταχρεωμένοι συμπολίτες του .

Την πρότασή του παραδόξως υιοθετούν και υποστηρίζουν οι τοπικές εφημερίδες της Ηλείας αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν  στην «ειδική εκδήλωση» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη Ζαχάρω .

 «Μαζί με θεσμικούς παράγοντες και άλλους δήμους, επιδιώκουμε να προστατεύσουμε τον Έλληνα, διότι όταν βλέπεις να σε βγάζουν από το σπίτι σου και να σε πετούν στον δρόμο, έρχεται καταστροφή. Δεν είναι εύκολο, αλλά εγώ είμαι για τα δύσκολα, δεν καταλαβαίνω τίποτα και για αυτό ο λαός με εκλέγει τέσσερις συνεχόμενες τετραετίες και θα με ξαναεκλέξει το 2019.»- ανάφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Χρονόπουλος.

Τεχνικός σύμβουλος Τοπογράφος Μηχανικός !

Στα αβανταδόρικα ρεπορτάζ που παίζουν πρωτοσέλιδο στον τοπικό Τύπο έκπληκτοι οι πολίτες της Ηλείας πληροφορούνται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα πρόσωπα που σχετίζονται με την προσπάθεια.  Όπως για παράδειγμα  ότι ο τεχνικός σύμβουλος του εγχειρήματος – πρότασης του κ. Πανταζή Χρονόπουλου δεν είναι κάποιος γνωστός οικονομολόγος αλλά ο Γιώργος Μητρόπουλος ,  τοπογράφος μηχανικός και πρώην μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Κτηματική Εταιρείας του Δημοσίου !

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης και ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος  επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη.

Ενας εκ των ομιλητών  είναι η γνωστή δικηγόρος Αθηνών Αριάδνη Νούκα . Στο ερώτημα που έθεσε το Documento προς την κ. Νούκα πως είναι δυνατόν να συμμετέχει σε μια εκδήλωση με ομιλητή τον έκπτωτο και πολλάκις καταδικασμένο αυτοδιοικητικό παράγοντα , η δικηγόρος απάντησε ότι δεν ήταν δική της αρμοδιότητα η παρουσία των ομιλητών .

Η κ. Νούκα αφού ανέφερε ότι ο σκοπός της προστασίας των πολιτών από τα ξένα funds είναι ιερός , χαρακτήρισε ως πολύ καλή ιδέα την πρόταση του κ. Χρονόπουλου και ανέφερε ότι σύντομα αυτή θα απασχολήσει και την ΚΕΔΕ !

« Δεν γνώριζα τον κ. Χρονόπουλο ούτε ότι είναι έκπτωτος. Τον είδα όταν τον έβγαλαν ένα πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι «Ε» .  Δεν με ενδιαφέρει αν στο κάδρο της προσπάθειας που γίνεται  είναι ο κ. Χρονόπουλος παρά μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί  για την προστασία των πολιτών που έχουν «κόκκινα δάνεια». – ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νούκα .

Στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη βρίσκεται και  επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πύργου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος υιοθετεί την «κίνηση» του κ. Χρονόπουλου. Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Αντωνακόπουλος που σήμερα φωτογραφίζεται δίπλα από τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως , είναι το πρόσωπο που ως αντινομάρχης φέρεται να υπέγραψε της πλαστές οικοδομικές άδειες της ξενοδοχειακής μονάδας του Πανταζή Χρονόπουλου στη Ζαχάρω. Για το θέμα αυτό όμως δεν κατέθεσε ποτέ μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Χρονόπουλου…

Παίζει με την απελπισία των συμπολιτών του

« Φούσκα» που έχει σαν αποκλειστικό σκοπό την εκλογική καπηλεία και τον εντυπωσιασμό των συμπολιτών του χαρακτηρίζει την προσπάθεια του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως,  ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο – γιατρός     Κώστας Αλεξανδρόπουλος  .

« Με την βοήθεια του τοπικού Τύπου  και παίζοντας με την απελπισία και την αγωνία των καταχρεωμένων πολιτών  επιχειρεί να εμφανιστεί ως σωτήρας στον τόπο του. Χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο , ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για απιστία και για τις ευθύνες του  στις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία εμφανίζεται σήμερα ως ο άνθρωπος που θα σώσει τον τόπο του . Εχουν τεράστια ευθύνη όσοι σήμερα συνομιλούν και υιοθετούν τις απόψεις ενός ανθρώπου που έχει πολλές καταδίκες  και μεταξύ άλλων  δύο παραπομπές σε δίκες για αντιποίηση αρχής , επειδή εμφανίζεται ως δήμαρχος στην Ζαχάρω χωρίς να έχει αυτή την θεσμική ιδιότητα.» – λέει στο Documento ο κ. Αλεξανδρόπουλος. –

 

 

 

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed