Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τι λέει για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento ;

7 Μαΐου 2018 | By

Ερωτηματικά προκύπτουν για το Εφετείο Πατρών και για τις περίεργες δικαστικές αποφάσεις που ρίχνουν σκανδαλωδώς στα «μαλακά» η αθωώνουν τους «ισχυρούς» της Δυτικής Ελλάδας που παραπέμπονται εκεί να δικαστούν με σοβαρότατες κατηγορίες.

Η εφημερίδα Documento με νέο ρεπορτάζ θέτει νέα σοβαρά ερωτηματικά με αφορμή την πρόσφατη αθώωση τεσσάρων αυτοδιοικητικών παραγόντων του Πύργου Ηλείας που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της Ηλείας . Την χωματερή των 110.000 τόνων δεματοποιημένων απορριμμάτων στην θέση «Ποτόκι» δίπλα από τον ποταμό Αλεφειό . Κι αυτό παρά τα συντριπτικά στοιχεία εναντίον τους όπως αυτά προκύπτουν από την έρευνα των δικαστικών Αρχών της Ηλείας και τις ειδικές υπηρεσίες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Στο γενικότερο ερώτημα για το τι συμβαίνει τελικά στο Εφετείο Πατρών παρενέβη με σχόλιό της και η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Documento , Βάλια Μπάζου.

Η κ. Μπάζου αποκαλύπτει την περίεργη στάση ανώτατου δικαστικού λειτουργού στο θέμα της έρευνας για το Εφετείο Πατρών σημειώνοντας ότι η εφημερίδα παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα.

 Περίεργη σιωπή

« Ενας χρόνος έχει περάσει από την παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά την δημοσιογραφική έρευνα του Documento για τα παράδοξα που συμβαίνουν στο Εφετείο Πατρών και επικρατεί περίεργη σιωπή.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ανώτατη δικαστικός που αρχικά έδειξε ιδιαίτερη θέρμη για το θέμα και μάλιστα τα  ζητήματα πειθαρχικού χαρακτήρα είναι στην αρμοδιότητά της, αν και ζήτησε να ενημερωθεί πλήρως και να λάβει εκ νέου τα στοιχεία , δεν επεδίωξε ποτέ να τα λάβει .

Να φανταστούμε ότι υπάρχει πλήθος υποθέσεων που τρέχουν. Εμείς πάντως θα επανέλθουμε.»

B.B.   

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed