Το FBI έβγαλε την «κουκούλα» των προστατευόμενων μαρτύρων.

21 Μαΐου 2018 | By

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, το απόλυτο μηδέν» διατεινόταν ο Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, με τον Αντώνη Σαμαρά να χτυπά το σφυρί των ειδικών δικαστηρίων και τον Άδωνη Γεωργιάδη να προειδοποιεί ότι κανένας δεν θα (του) γλιτώσει, επικαλούμενος τον ποιητή Αγάθωνα και τον καταδικασμένο πια Μαντέλη. Δυστυχώς (για ποιους θα κρίνει η δικαιοσύνη), υπήρχε Documento.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με το στιβαρό του ΕΓΩ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το «απόλυτο φιάσκο» της Novartis. Επισήμανε πως αν υπήρχε έστω «ένας κόκκος στοιχείου» εδώ και τρεις μήνες που έχει έρθει στο «φως» αυτή η πλεκτάνη, θα είχε στηθεί πανηγύρι. Αντ΄ αυτού, «έχει μείνει η αγωνία για την αποκάλυψη της σκευωρίας» διαπίστωσε, συμπληρώνοντας διορατικά: «Δεν θέλετε να γίνουν τα αποκαλυπτήρια των ψευδομαρτύρων, δεν θέλετε να βγει η κουκούλα. Θα βγει όμως…».

Ο πρώην πρωθυπουργός με το ντερβίσικο ύφος και λόγο που του δίδαξε η 40ετης κοινοβουλευτική του εμπειρία απείλησε με ειδικά δικαστήρια. «Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του» επισήμανε και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, καθώς μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι η «προσωπική σπίλωση». «Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση, η σκιά…» είπε με χροιά και τόνο που έφερε στο νου τις εποχές της ΝΕΡΙΤ, όταν μυριζόταν ανεκπλήρωτους εκλογικούς θριάμβους. Στον οίστρο των κουτσαβάκικων σχημάτων που παρέθετε, ξέχασε βέβαια το ιδιόχειρο σημείωμα. Λέξη δεν ψέλλισε για το λόγο που έγραψε στον Φρουζή το τηλέφωνο του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος σημειωτέον δεν ήταν και ιδιαίτερα αρεστός στον αντιπρόεδρο της φαρμακευτικής. Αφού με τη σειρά του έκανε λόγο για στημένους ψευδομάρτυρες, έκλεισε προτρέποντας την κυβέρνηση να ανησυχεί για όσα θα ακολουθήσουν. Για τον Άδωνη Γεωργιάδη δεν χρειάζεται ξεχωριστή παράγραφος, αφού σαν κοινοβουλευτική παραφυάδα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάστηκε στο βήμα της Βουλής, αναμασώντας απειλές σε πιο ήπιους τόνους. Πέρα από την ψευδή ανάγνωση που έκανε στην καθιερωμένη πλέον αναφορά του στο Documento, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η ταύτισή του με τον προσφάτως καταδικασμένο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη.

Λίγα 24ωρα αρκούσαν για να ραγίσει περαιτέρω το αφήγημα περί σκευωρίας, ψευδομαρτύρων και ειδικών δικαστηρίων που μέσες άκρες όλοι οι εμπλεκόμενοι αναπαρήγαγαν. Το Documento αποκάλυψε νέα μαρτυρία για συνεργάτιδα ενός εκ των δέκα αναφερόμενων πολιτικών προσώπων της δικογραφίας, η οποία βρέθηκε με λογαριασμό εκατομμυρίων στην Ελβετία. Φαίνεται να λειτουργούσε ως ταμίας του εμπλεκόμενου υπουργού ή καλύτερα ως το τρέιλερ της μίζας. Αν η συνεργάτιδα θα επωμιστεί το βάρος ή θα δικαιολογήσει τα ευρήματα όταν την καλέσει η Εισαγγελία αναμένεται ως ένα από τα επόμενα επεισόδια.

Ένας ακόμα εκ των εμπλεκομένων φέρεται να δέχτηκε απευθείας χρηματοδότηση σε offshore συμφερόντων του, όντας σίγουρος πως η πολιτική του ιδιότητα θα του παρέχει εσαεί το ακαταδίωκτο. Οι συναλλαγές φέρονται να έγιναν από το ταμείο – τροφοδότη της φαρμακευτικής, τον οποίο έχουν περιγράψει οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το πιο ενδιαφέρον δε πως το FBI δεν συμφωνεί και τόσο με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη και τους λοιπούς εμπλεκόμενους ως προς την αξιοπιστία των μαρτύρων. Αντιθέτως, κατά το ταπεινό μπροστά στους δέκα αναφερόμενους FBI, οι «κουκουλοφόροι» ανάγονται σε μάρτυρες «υψηλής αξιοπιστίας», έχοντας πρώτα σκαναριστεί από μεικτό κλιμάκιο των αρμόδιων Αμερικανικών Αρχών. Κατά μία έννοια, επιβεβαιώνεται ο κ. Βενιζέλος. Η κουκούλα που κάποιοι βιάστηκαν να φορέσουν στους μάρτυρες βγαίνει όχι από τους ίδιους, αλλά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με τρόπο που μόνο διαχειρίσιμος δεν είναι.

Οι ιαχές της σκευωρίας, της πλεκτάνης και εσχάτως του φιάσκου ξάφνου κόπασαν. Κανένας δεν αντέκρουσε το δημοσίευμα του Documento, πόσο μάλλον κανένας δεν μίλησε για συκοφαντία. Ο λόγος εύκολα αντιληπτός. Γιατί κάποιος να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, τώρα που η διαδικασία παίρνει τη μορφή του παιχνιδιού με τις μουσικές καρέκλες. Πλέον, όλοι θα γυρίζουν γύρω από το σκάνδαλο, τραβώντας την καρέκλα σε όποιον προσπαθήσει να τους αφήσει μετέωρους. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το επικρατέστερο -εδώ και καιρό- σχόλιο στους διαδρόμους της Βουλής από στελέχη της ΝΔ και του -πάλαι ποτέ- ΠΑΣΟΚ: «Εγώ, το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν». Μάλλον, θέλουν να αποφύγουν τα εγκαύματα…

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed