Ηχηρή παραίτηση του Μ.Αγιομυργιαννάκη με σοβαρές καταγγελίες κατά Α.Κατσιφάρα ( ολόκληρη η επιστολή παραίτησης)

8 Σεπτεμβρίου 2018 | By

Κύριε  Περιφερειάρχη

     Πέρασαν ήδη 4 από  τα 5 χρόνια της δεύτερης θητείας σας στην Περιφέρεια.

Ήδη  σε αυτά τα χρόνια μαζί με τους στενούς σας Συνεργάτες ,σχεδιάσατε και υλοποιήσατε ,με τις επιλογές προσώπων και προτεραιοτήτων ,την πορεία που ήδη ακολουθούμε .Στο σχεδιασμό αυτό δεν έλαβα μέρος ,με δικιά σας επιλογή, ούτε λήφθηκαν σοβαρά υπόψη  θέσεις που κατά καιρούς διατύπωσα δημόσια στην παράταξη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

    Συμμετείχα ,το 2014, στο Συνδυασμό σας ως μέλος του ΠΑΣΟΚ,  όταν άλλοι αρνιόντουσαν να σας στηρίξουν και άλλοι συμμετείχαν σε συνδυασμούς που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ αλλά χωρίς την στήριξη του,(κ.κ Σώκου-Ζαφειρόπουλου) και με δεδομένο ότι οκτώ από τους(τότε ) δέκα  Περιφερειακούς Συμβούλους σας (9+Αντιπεριφερειάρχης) να μην σας ακολουθούν. Η συμμετοχή μου αυτή  έγινε αφού αποδεχτήκατε  την δήλωση που σας κατέθεσα :»»Κοινή μας θέση η Συλλογική λειτουργία …….ώστε η  Ηλεία να πάρει ότι  δικαιωματικά της ανήκει. Πιστεύωότι η ευθύνη πιστώνεται συλλογικά  σε όλους όσους εκλεγόμενοι ,ακολουθούν την διαδρομή  ΧΩΡΙΣ  διαφωνίες -καταγγελίες-αρνήσεις-αποχωρήσεις και παραιτήσεις.Δεσμεύομαι να πορευτώ με συνέπεια- ανιδιοτέλεια-χωρίς ανταλλάγματα και συμβιβασμούς……:»»

    Την 30η/08/2018 μου ζητήσατε να παραβρεθώ μαζί σας στο Δημαρχείο Ήλιδας  στο Φράγμα Πηνειού-και στην Πηνεία  ,την 05/09/18,για να κάνετε ανακοινώσεις έργων.

   Αρνήθηκα όπως σας δήλωσα να πάρω μέρος  σε επικοινωνιακού τύπου παραστάσεις, που εξυπηρετούν  προσωπικές σας επιλογές, και η παρουσία μου θα έστελνε λάθος μηνύματα στους Πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Σας υπενθύμισα ότι εδώ και καιρό κρατάω αποστάσεις από επιλογές σας ,κάτι που σας ήταν γνωστό.

   Σέβομαι και τιμώ τον Θεσμό του Περιφερειάρχη και το έχω αποδείξει αυτά τα 4 χρόνια με την ενεργό συμμετοχή μου σε όλα τα όργανα και επιτροπές

που  έχω οριστεί .Οι επιφυλάξεις όμως που εδώ και 4 χρόνια έχω διατυπώσει, για σημαντικά θέματα που απασχολούν την ΗΛΕΙΑ , για την  εκ μέρους σας

αντιμετώπιση τους, με  έπεισαν ότι  η ΗΛΕΙΑ δεν αποτελεί για εσάς  προτεραιότητα.

  Η απάντησή μου αυτή προφανώς  είναι σύμφωνη με όλες τις θέσεις που έχω καταθέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,αλλά και στις λίγες Ολομέλειες της Παράταξης και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου. Είχα  δεσμευθεί  και σας  είχα ζητήσει ότι :

 1)Διατηρώ στο ακέραιο το Δικαίωμα μου να κρίνω δημόσια κατά πόσο οι πράξεις ΟΛΩΝ ΜΑΣ  βρίσκονται σε αντιστοίχηση με τις Δεσμεύσεις μας.

2) Την Ανάληψη της δικής σας Ευθύνης αλλά και απόδοση Ευθυνών  όπου Δει, για τα παρακάτω θέματα που έγκαιρα σας είχα θέσει.

α)  ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Γιατί αρνείστε να καταγγείλετε δημόσια τους κ.κ ΤΣΙΠΡΑ -ΣΠΙΡΤΖΗ κλπ για την κατεπανάληψη  εξαπάτηση των ΗΛΕΙΩΝ  με   τα χρονοδιαγράμματα  και τις ψεύτικες υποσχέσεις ?Γιατί δεν αξιοποιήσατε την επιτροπή των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για να κινητοποιήσετε τον Λαό? Γιατί συνδιοργανώσατε  με την Κυβέρνηση την «ΦΙΕΣΤΑ» στην Πάτρα?

Τι θετικό για την Ηλεία υλοποιήθηκε ?Το μόνο που πήρατε  είναι η  δημόσια στήριξη της υποψηφιότητας σας από το Κον ΤΣΙΠΡΑ.

 Γιατί με περίσσια  ευκολία δημόσια καταγγέλλεται τον Πολιτικό Φορέα (ΠΑΣΟΚ), από τον οποίο προέρχεστε , ότι απένταξε το έργο, κατηγορώντας   τους  τότε  Βουλευτές του, και αποσιωπάτε το γεγονός της δρομολογημένης δημοπράτησης,αρχικά 25/01/2015 και μετά 30/03/ 2015 ? Γιατί τώρα ποιείται την Νήσσα αρνούμενος πεισματικά να καταγγείλετε δημόσια αυτούς που αρχικά ακύρωσαν την δημοπράτηση του έργου και μετέπειτα το καρατόμησαν σε οκτώ  εργολαβίες ακυρώνοντας το στην πράξη(βλέπε Αμβρακία Οδό)? Γιατί αυτή η αντίφαση?

β)Ποιοί ευθύνονται για την μη  αξιοποίηση (ΦΕΚ Κυβέρνησης) του Αεροδρομίου Ανδραβίδας και για την μη  λειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Ηλεία?

γ)Πόσο χρόνο θα πάρει ακόμα για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο δρόμος Αμαλιάδα -Σιμόπουλο-111? Ποιός φταίει για την μη ωριμότητα μελετών? Πόσες θητείες ακόμα θα χρειαστούν?

δ)Ποιος ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση της αποκατάστασης των ζημιών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Φράγματος Πηνείου,

ενός έργου που έρχεται από την πρώτη θητείας σας ?Που βρίσκεται η αξιοποίηση υπαρχουσών  κονδυλίων για την  υπογειοποίηση  του δικτύου άρδευσης για την εξοικονόμηση νερού  και την επέκταση του δικτύου στην Δυτική  Αχαΐα?

ε)Ποια είναι η βοήθειά σας προς τον Δήμο  Ήλιδας που ανέλαβε ευθύνες για ολόκληρο το Νομό(Σκουπίδια -Εργοστάσιο ΧΥΤΥ-ΥΔΡΕΥΣΗ)? Που είναι οι προσβάσεις προς το ΧΥΤΥ? Ποια τα αντισταθμιστικά οφέλη?

ζ)Που είναι η τουριστική ανάπλαση του Φράγματος Πηνείου με την παράλληλη αξιοποίηση της Αρχαίας Ήλιδας και την σύνδεση με την Αχαΐα  και την Πηνεία?

 Η Τουριστική ανάπτυξη του Νομού δεν μπορεί να εξαντλείται στο δίπολο Κατάκολο- Ολυμπία, αλλά οφείλει στη πράξη ,και όχι στα λόγια, να εκτείνεται σε όλο το Νομό από Επικούρειο Απόλλωνα-Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα- Χλεμούτσι.

   Κύριε Περιφερειάρχη

    Αρνιέμαι να μετάσχω σε  σκοπιμότητες και ισορροπίες που  εξυπηρετούν προσωπικούς σας σχεδιασμούς και στέλνουν απατηλά επικοινωνιακά μηνύματα στους Πολίτες  της Ηλείας.

  Είναι κατανοητό λοιπόν ότι αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί ,οφείλω να αποχωρήσω από την παράταξη »ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ΄΄

αφού η μέχρι σήμερα παραμονή μου δεν κατάφερε να προωθήσει τα παραπάνω θέματα .Η  παραπάνω αποχώρηση δεν επηρεάζει τις  άριστες σχέσεις  με τους Συναδέλφους της Παράταξης, με τους οποίους συνδέομαι με κοινούς αγώνες και αγωνίες.

  Παράλληλα σας καλώ ,υλοποιώντας την υπ αριθμό 110/28-09-2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ,και εφόσον κρίνετε ότι όλες οι ενέργειές σας για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΔΕΝ  ΑΠΕΔΩΣΑΝ, να ενεργοποιήσετε την από 28/09/2016 κατατεθείσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ,(σχετική πρόταση κ.Παρασκευόπουλου Μάκη) αποδίδοντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό τις ευθύνες στην Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή αναλαμβάνοντας τις δικές σας Ευθύνες για τυχόν παραλείψεις…

  Ταυτόχρονα η στάση μου αυτή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς :α)τους Πολίτες της Ηλείας β)τους εν δυνάμει υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιογ)τις ηγεσίες των Πολιτικών Σχηματισμών και Κινήσεων που θα δώσουν  στήριξη.

Αμαλιάδα  03   /   09  /2018

Αγιομυργιαννάκης Μανώλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

     Μαθηματικός

Υ.Γ: Η  παρούσα Επιστολή-Απάντηση κοινοποιείται ,μαζί με την Επιστολή

αποχώρησης από την Παράταξη ΄΄ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ»

στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κύριο Γεώργιο

Αγγελόπουλο.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed