ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

27 Μαΐου 2010 | By

ΣΕ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27.5.2010

Το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των εκατοντάδων εργατών γης από τους τσιφλικάδες καλλιεργητές φράουλας της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, και την προκλητική σιωπή της Πολιτείας απέναντι στην συνεχιζόμενη αθλιότητα, ανέδειξε χθές ο περίεργος θάνατος ενός 23χρόνου Αφρικανού για τον οποίο παραδόξως κανείς εκ των ντόπιων εργατών και των αφεντικών τους δεν γνωρίζει τίποτα…

Τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή του νεαρού αλλοδαπού χάθηκαν βυθίστηκαν για πάντα μέσα στο βρώμικο αρδευτικό κανάλι της περιοχής. Ο νεαρός αλλοδαπός βρέθηκε χθές νεκρός μέσα στο κανάλι από υπαλλήλους του ΓΟΕΒ (Γεωργικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία. Ειδικό συνεργείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έβγαλε μέσα από το κανάλι το σώμα του άτυχου νεαρού το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ως επίσημη αιτία θανάτου τον πνιγμό, εκτίμησε ότι το σώμα του νεαρού ήταν μέσα στο νερό επί τρεις περίπου εβδομάδες, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι προηγήθηκε μέχρι να βρεθεί στο αρδευτικό κανάλι ο αλλοδαπός. Στη τσέπη του νεκρού βρέθηκε από τους αστυνομικούς έγγραφο απέλασης την υποδιεύθυνση του Τμήματος Ασφαλείας Σάμου πάνω στο οποίο υπήρχαν οι φωτογραφίες του νεαρού. Με αυτές η αστυνομία προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος στην περίεργη αυτή υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή κατά το παρελθόν, οι αλλοδαποί εργάτες γης είχαν δεχθεί δολοφονικές επιθέσεις από τα κυκλώματα των ντόπιων τσιφλικάδων επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα φτηνά μεροκάματα. Στην ίδια περιοχή δημοσιογράφοι και φωτογράφοι Αθηναϊκών εφημερίδων μεταξύ των οποίων και η «Ε» δέχθηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους με σκοπό την μη καταγραφή της άθλιας εικόνας εκμετάλλευσης σε βάρος των αλλοδαπών εργατών.

Στον συγκεκριμένο δήμο βρίσκεται και το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, των επίορκων δημοτικών υπαλλήλων, αιρετών εκπροσώπων και των ντόπιων τσιφλικάδων που χορηγούσαν πλαστές άδειες παραμονής στους αλλοδαπούς εργάτες γης έναντι αδρής αμοιβής.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Το πλέον τραγικό για το παιδί αυτό είναι ότι έφυγε από την πατρίδα του για να καταφέρει να επιζήσει, όμως συνάντησε τον θάνατο σε μια ξένη χώρα, με τρόπο πιθανότατα βίαιο. Δυστυχώς, το επίσημο Ελληνικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει με τους αλλοδαπούς στη Μανολάδα, όμως, εξαρτημένο καθώς είναι από τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς, κάνει κοινώς «την πάπια»…

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed