ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ?

26 Φεβρουαρίου 2010 | By


ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 26.2.2010

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την εξαφάνιση από τα αρχεία της Εισαγγελίας Αμαλιάδας μιας ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία αφορούσε το διπλό έγκλημα που συνέβη το 1992 στην περιοχή της Γαστούνης Ηλείας, πριν ακόμη παραγραφούν τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των άγνωστων δραστών και πριν εξιχνιαστεί η σκοτεινή υπόθεση.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του τοπικού δικηγορικού συλλόγου και σοκ στους συγγενείς των δύο δολοφονηθέντων, που θέλησαν ύστερα από χρόνια να ερευνήσουν ξανά την υπόθεση και βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το ζευγάρι είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα ύστερα από ενέδρα. Αρχικά είχαν συλληφθεί τρία άτομα από την περιοχή ως ύποπτα, αλλά με το 89/1995 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας αφέθησαν όλοι ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος τους, καθώς δεν προέκυψε τίποτα το ενοχοποιητικό.

Για την απίστευτη υπόθεση ξεκίνησε προ ημερών, με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη με τη δικογραφία.

Επίσημα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και ύστερα από αίτημα των παιδιών των δύο θυμάτων απάντησε στην πληρεξούσιο δικηγόρο τους μέσω υπηρεσιακού σημειώματος ότι η δικογραφία έχει καταστραφεί μαζί με άλλες βάσει πρακτικού καταστροφής που φέρεται να συντάχθηκε στις 16.5.2008. Ομως οι αρμόδιοι των δικαστηρίων της Αμαλιάδας επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας και δεν έδωσαν το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής όπου περιέχεται η σχετική δικογραφία. Ερωτήματα επίσης προκύπτουν και για την τύχη των πειστηρίων του διπλού φονικού.

Τα παιδιά των δύο δολοφονηθέντων, Δημήτρης και Γεωργία Χονδρούλη, με δηλώσεις του στην «Ε» κάνουν λόγο για μια πολύ περίεργη εξέλιξη στην υπόθεση, καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης και εξαφάνισης στοιχείων από τους δράστες και καλούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση.

Οπως είχε αποκαλύψει και παλιότερα σε ρεπορτάζ της η «Ε», στα δικαστήρια της Αμαλιάδας υπάρχει θέμα με τις χαμένες δικογραφίες, καθώς το 1999 είχε χαθεί μυστηριωδώς δικογραφία για υπόθεση χασισοκαλλιέργειας 125 δενδρυλλίων στο δάσος των Θινών του Βαρθολομιού.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed