ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΚΗ (1948-2010)

24 Φεβρουαρίου 2010 | By
Ατέλειωτα απογεύματα στην παλιά καφετέρια του Ασημάκη, ο Γιάννης Δημάκης , ο Κάρολος, ο Βασίλης , η Αρετή, ο Νικάκης , ο Σώτος , ο Μήτσος, η Τζένη , ο Γιάννης κι εγώ…με καφέ και τσιγάρο . Συζητήσεις επί συζητήσεων για την τέχνη , τον σουρεαλισμό, την πολιτική , την επανάσταση …και τους κρυόκωλους της πόλης .

Και το βράδυ με τα πόδια στη παλιά καφετέρια του Γερμανού , στο Σουλεϊμάναγα. Για ένα ποτό και κουβέντα μέχρι το πρωί…Όπως έλεγε : « Σήμερα έχει μείνει μόνο μια γλυκιά μελαγχολία από τότε… Βλέπω σήμερα τους νέους ειδικά να ακουμπάνε τους αγκώνες τους στον φράχτη της απογοήτευσης και της απόγνωσης.

Εκείνη η εποχή ήταν μια έκρηξη και σήμερα με τέτοιες δυνατότητες και τεχνολογία δεν γίνεται τίποτα. Τότε υπήρχε ανιδιοτέλεια, δεν μας ενδιέφερε η καριέρα, σήμερα ζούμε σε μια θωρακισμένη καθημερινότητα.»Ερωταααααααααααααααααααα ! Η φωνή του Γιάννη ηχούσε στην πλατεία και στο γήπεδο, σηματοδοτώντας την έξοδό του από το φτωχικό του σπίτι όπου ζούσε . Εκεί δίπλα στους πίνακες, τα χρώματα και τα πινέλα του…Δίπλα στο κήπο με τις ντομάτες και τα άλλα ζαρζαβατικά.

Ερωταααααααααααααααααααααα! Η φωνή του Γιάννη ηχούσε και οι …καθωσπρέπει της πόλης και τα κάθε είδους λαμόγια στο άκουσμά της , την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια…γιατί ήξεραν ότι ο Γιάννης δεν χαριζόταν σε κανέναν.Ο Γιάννης …ο φίλος μας . Το κομμάτι από το παρελθόν μας. Ο επαναστάτης, ο καλλιτέχνης δεν ζει πια ανάμεσά μας. Βρέθηκε σήμερα νεκρός στο φτωχικό του σπιτάκι δίπλα στα χρώματα , στα πινέλα και στους μισοτελειωμένους πίνακές του…

Αν μπορούσε να μας μιλήσει από εκεί που βρίσκεται τώρα είμαι σίγουρος ότι θα μας έλεγε ότι έτσι φεύγουν οι καλλιτέχνες, οι επαναστάτες και οι ασυμβίβαστοι …Με ένα χρυσαφί λουλούδι στο πέτο. Σαν εκείνο που είχες δώσει στην άγνωστη κοπελιά εκείνο το μεσημέρι , ως ένδειξη πάθους , έρωτα και θαυμασμού για την ζωή… Έλεγες : «Καταραμένοι είναι εκείνοι που χτίζουν όλη τους την ζωή στην απόκτηση ύλης και χρήματος και έχουν φτιάξει την σκέψη τους με παχυσαρκία και κυτταρίτιδα.»

Καλό σου ταξίδι φίλε Γιάννη . Ασυμβίβαστε Γιάννη.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2007…

http://mnodaros.blogspot.com/2007/07/blog-post_8729.html

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed