ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΜΕΡΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

23 Φεβρουαρίου 2010 | By

ΖΑΧΑΡΩ: ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 23.2.2010

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Οργή αλλά και ερωτήματα έχει προκαλέσει στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας ο «μαφιόζικος» εμπρησμός από αγνώστους, χθες τα ξημερώματα, τεσσάρων παραλιακών κατοικιών που ανήκαν σε δημότες της περιοχής.

Οι  εξοχικές οικίες καταστράφηκαν μετά τον εμπρησμό Οι εξοχικές οικίες καταστράφηκαν μετά τον εμπρησμό Οπως είπε στην «Ε» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Νίκος Νικολακόπουλος, οι τέσσερις κατοικίες καταστράφηκαν εξαιτίας οργανωμένης εμπρηστικής ενέργειας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Οι άγνωστοι δράστες γλίστρησαν σαν τα φαντάσματα μέσα στο σκοτάδι και, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παραβίασαν τον περίβολο των σπιτιών, εισήλθαν σε αυτά και αφού έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη, χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

«Οι περιφράξεις των δύο εκ των τεσσάρων κατοικιών βρέθηκαν παραβιασμένες. Εξω από τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες σταματούν τα βήματα των άγνωστων δραστών, τα οποία διακρίνονται πάνω στο χώμα. Υπάρχουν επίσης ίχνη από το όχημα που τους μετέφερε στην περιοχή. Πρόκειται για μια οργανωμένη επιχείρηση εμπρησμού, καθώς σε όλες τις κατοικίες εκδηλώθηκε φωτιά την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Νικολακόπουλος και πρόσθεσε ότι από τη μανία των δραστών γλίτωσαν μόνον όσα σπίτια έτυχε να φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τους ιδιοκτήτες τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι στα συγκεκριμένα σπίτια ακούστηκαν εκρήξεις παράλληλα με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω κατοικίες είχαν μπει πριν από μερικούς μήνες στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως, η οποία και προσπάθησε τότε ανεπιτυχώς να τις γκρεμίσει ως αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν σε δημόσιο χώρο.

«Δυστυχώς, σε μια περιοχή που έχει υποστεί μια απίστευτη πολύνεκρη τραγωδία από το πέρασμα της φωτιάς το καλοκαίρι του 2007, κάποιοι σήμερα χρησιμοποιούν τη φωτιά σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους. Η κατάσταση στην περιοχή… μυρίζει πολύ άσχημα. Περιμένουμε από την Πολιτεία να κάνει κάτι ώστε να ξεκαθαρίσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα. Δεν μπορεί να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια δημοκρατική χώρα», κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Βασιλόπουλος.

Category: Ζαχάρω

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΑΙΩΝ.
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ……
    ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ?
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ….

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed