Διονύσης Καλαματιανός : Η κυβέρνηση επιχειρεί να στραγγαλίσει οικονομικά το Documento ( Ηχητικό)

30 Απριλίου 2020 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Τον προκλητικό και εκδικητικό αποκλεισμό της εφημερίδας Documento  από την διαφημιστική δαπάνη για την πανδημία του  covid -19 , επιβεβαίωσε στο Ionion Fm και στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Ηλείος βουλευτής αφού έκανε λόγο για επιχείρηση οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας επειδή κάνει κριτική στην κυβέρνηση τη ΝΔ,  υπογράμμισε ότι μέσα από την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή ζητείται η πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος καθώς και ο λόγος εξαίρεσης της συγκεκριμένης εφημερίδας  από την διαφημιστική δαπάνη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαματιανός :

« Δεν είναι η πρώτη φορά που το η εφημερίδα Documento και το Documentonews.gr  εξαιρούνται από την διαφημιστική δαπάνη . Εχει και στο παρελθόν γίνει καταγγελία ότι επιχειρεί η κυβέρνηση να οδηγήσει  την εφημερίδας  σε οικονομικό στραγγαλισμό. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το δημόσιο χρήμα .Δηλαδή διαφημιστική δαπάνη για τον κορονοϊό με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη που δίδονται για να ενημερωθεί ο κόσμος . Εμείς από την αρχή είχαμε πει ότι δεν χρειαζόταν να ξοδευτούν τόσα χρήματα για την ενημέρωση των πολιτών καθώς πρόκειται καθαρά για ένα κοινωνικό μήνυμα το οποίο οφείλουν τα ΜΜΕ να το μεταδίδουν χωρίς κόστος. Με ερώτηση που καταθέσαμε ρωτάμε την κυβέρνηση γιατί γίνεται η εξαίρεση εφημερίδων και ιστοσελίδων που ασκούν κριτική η έχουν αντιπολιτευτικό λόγο από την συγκεκριμένη δαπάνη . Ζητάμε λοιπόν να μας πει η κυβέρνηση γιατί εξαιρέθηκε το Documento από την συγκεκριμένη δαπάνη καθώς είναι η μοναδική Κυριακάτικη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας που  αποκλείστηκε . Τα συγκεκριμένα ζητήματα σχετίζονται με την ελευθερία του Τύπου , είναι ζητήματα ισονομίας , είναι ζητήματα της Δημοκρατίας και πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση όλων αυτών των ζητημάτων .»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ :

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed