Οργή και σοβαρές καταγγελίες από γιατρούς – νοσηλευτές του νοσοκομείου Αμαλιάδας για την ανεξήγητη αναβολή του εμβολιασμού τους

1 Ιανουαρίου 2021 | By

Του Μάκη Νοδάρου  

Το προβληματισμό τους για την αδικαιολόγητη αναβολή των εμβολιασμών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 4.1.2021 ( το θέμα αποκάλυψαν χθες οι ιστοσελίδες documentonews.gr και apokalypseis.com )  εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας .

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση :

« Ενώ  είχαν προγραμματιστεί οι εμβολιασμοί, με κλεισμένα ραντεβού, για την Δευτέρα το πρωί   4-01-2021, το μεσημέρι της Πέμπτης 31-1-2020 πληροφορηθήκαμε  ότι εν τέλει, οι συγκεκριμένοι εμβολιασμοί αναβάλλονται.                                                                                                                                              Παράλληλα, υγειονομικές πηγές, αναφέρουν ,  ότι παρόμοια περιστατικά σημειώνονται και σε άλλα  νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εάν  υφίσταται κάποιο πρόβλημα στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ή γενικότερα σε όλη την επικράτεια.»

« Αυτό που μας προβληματίζει είναι, ότι  ενώ  όλο το προηγούμενο διάστημα βιώσαμε  εκ των έσω «ένα πυρετό» προετοιμασίας  σχετικά, με την υποδοχή των εμβολίων,  το πρόγραμμα του εμβολιασμού, τους εμπλεκομένους με την διαδικασία  ,τις λίστες με τους υγειονομικούς και πολιτικούς  με την αντίστοιχη «σέλφι» δημοσιότητα, όλα αυτά  ξαφνικά στο πάρα πέντε χωρίς πολλές εξηγήσεις,  αναβάλλονται. Ένας σχεδιασμός  για «όσκαρ» . Αρχικά είχαν πει για 10 εμβολιασμούς τη μέρα, μόνο πρωί,  στη συνέχεια το άλλαξαν σε πενήντα άτομα και το απόγευμα, χωρίς να προσθέσουν επιπλέον προσωπικό για την διαδικασία. με το ίδιο προσωπικό  πρωί – απόγευμα και ωράρια λάστιχο ,..γρήγορα- γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Τετάρτη. Δοθήκαν και οι προσκλήσεις  με την  ακριβή ώρα  για τον καθένα,   ειδοποιηθήκαν και τα ΜΜΕ μην χάσουν  τη στιγμή οι παράγοντες.. και εκεί  που ήταν όλα έτοιμα και ψάχναμε  καταχείμωνα  μπλουζάκι T-Shirt για το εμβολιο…  όλα αναβάλλονται. Εκείνο που ήταν γνωστό και από τον Υπουργό Υγείας είναι ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών σε σαράντα νοσοκομεία της χώρας και σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα.» – αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Αμαλιάδας και τονίζουν :

« Για άλλη μια φορά, το επιτελικό κράτος μπλόκαρε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είχε σχέση με πιθανό παραγκωνισμό και απαξίωση του πληθυσμού της περιοχής μας έναντι «των αρίστων και συγγενών» που εμβολιάστηκαν  σε άλλα κέντρα.»

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed