ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΟΝΙΟ

30 Οκτωβρίου 2009 | By


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πύργος, 20/10/2009
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΗΛΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 1875
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Ταχ. Κώδικας :27100 Προς:
Email : nomarxis@nailias Υπουργό Περιβάλλοντος,
FAX :26210-28045 Ενέργειας&Κλιματικής Αλλαγής
Τηλέφωνο :2621360500-501 κα Τίνα Μπιρμπίλη
Αμαλιάδος 17
11 523 Αθήνα

Κυρία Υπουργε,

Η πιθανή ύπαρξη δεκάδων υπόπτων ναυαγίων με ραδιεργά και τοξικά απόβλητα στο Ιόνιο Πέλαγος, μας έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία.
Το θέμα το θεωρούμε πολύ σοβαρό λόγω των πιθανών επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κατ’ επέκταση στους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών της δυτικής Πελοποννήσου.
Εκτός των δημοσιευμάτων των εφημερίδων που αναφέρεται το θέμα, η υπόθεση έχει τεθεί τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οσο και στον Ευρωπαϊκό Επίτροπο Σταύρο Δήμα, αλλά και στην Ιταλική Βουλή.
Η ύπαρξη των δεκάδων ναυαγίων σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος και μάλιστα αρκετά από αυτά στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των ακτών της Ηλείας, απαιτεί διερεύνηση του πιθανού προβλήματος και την αντιμετώπιση του, εφόσον διαπιστωθούν αυτά τα ναυάγια.
Θεωρούμε ότι εκτός από την ευρύτερη εξέταση και αντιμετώπιση του θέματος (ανέλκυση κ.λ.π.) απαιτείται άμεσα η διενέργεια μετρήσεων, ώστε να ενημερωθούμε με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο.
Η έρευνα πρέπει να γίνει με στοχευμένο τρόπο για την μέτρηση της ραδιενέργειας ή ύπαρξης άλλων χημικών και τοξικών ουσιών σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, η μελέτη του πιθανού επηρεασμού του θαλάσσιου οικοσυστήματος (σε συνδυασμό με τα θαλάσσια ρεύματα) και στους θαλάσσιους οργανισμούς, των ακτών της δυτικής Πελοποννήσου και των κατοίκων της, καθώς και η μελέτη κατά πόσο η ρύπανση έχει περάσει στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed