«Γαλάζιο» μίσος για την πολύπαθη Ηλεία

1 Ιουνίου 2021 | By

Ρεπορτάζ : Μάκης Νοδάρος  

DOCUMENTOhttps://www.documentonews.gr/article/%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af/

Πολιτική εκδίκησης με ακύρωση ή βάλτωμα έργων υποδομών, παραμέληση και ρουσφέτια σε «ημετέρους».

Μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, η οποία όμως στο παρελθόν έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις φυσικές καταστροφές –σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες– και έχει θρηνήσει δεκάδες νεκρούς αθώους πολίτες, εισπράττει σήμερα ένα «παράλογο πολιτικό μίσος» από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ακύρωση της κατασκευής του δρόμου-καρμανιόλας Πύργου – Πάτρας, η κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών και η πλήρης διάλυση των νοσοκομειακών μονάδων είναι τα τρία κύρια ζητήματα που χρεώνουν οι κάτοικοι της Ηλείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, προκλητική κοροϊδία και εγκατάλειψη.

Η πρόσφατη απόφαση της κατάργησης των πανεπιστημιακών τμημάτων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, με αποτέλεσμα κάτοικοι, φορείς, ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Κώστας Τζαβάρας, ο «γαλάζιος» αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος κ.ά. να βρεθούν στα κάγκελα διαμαρτυρόμενοι έντονα για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Παρέμβαση Τσίπρα και ανταπόκριση κατοίκων

Η αυθόρμητη οργισμένη αντίδραση των τοπικών φορέων και όλων των δημάρχων του νομού, που απειλούν πλέον με δυναμικές κινητοποιήσεις, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε προ ημερών την Ηλεία για να αφουγκραστεί από κοντά τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή η ΝΔ, καταδικάζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους στην ανυπαρξία και την απαξίωση.

«Πιστεύουμε στη βοήθειά σας και προσδοκούμε σε αυτήν. Αφού από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν δείγματα αλλαγής αυτής της αδιαφορίας του αντιπροσωπευτικού κράτους – και από την εποχή της διακυβέρνησής σας, όπου με νόμο είχατε ιδρύσει τα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο» ανέφερε στον Αλ. Τσίπρα ο δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με φορείς του νομού, συνομίλησε με πολίτες και ιδιαίτερα με νέες και νέους. Ολοι τους εξέφρασαν την ανησυχία και την απογοήτευσή τους για τις αρνητικές εξελίξεις στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου, την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον τους, την αγωνία των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, την εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου, τον εργασιακό οδοστρωτήρα που προωθεί η κυβέρνηση, τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που θα πλήξει σφοδρά τα νοικοκυριά.

«Συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση»

«Η συστηματική υποβάθμιση και η απαξίωση του νομού Ηλείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Το ξήλωμα δομών και δρομολογημένων υποδομών έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των Ηλείων πολιτών» σημειώνει στο Documento ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και προσθέτει: «Τον Ιούλιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι δημόσιες δομές υγείας στον νομό, παρά τις δυσκολίες, λειτουργούσαν.

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου είχε ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Η Ηλεία είχε τρία πανεπιστημιακά τμήματα, τα δύο σε ακαδημαϊκή λειτουργία. Τον Μάιο του 2021 όλα αυτά τα κεκτημένα, που είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας, έχουν υποβαθμιστεί, ακυρωθεί ή χαθεί.

Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, με τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και με μόλις έναν μόνιμο παθολόγο για 160.000 κατοίκους. Ο αυτοκινητόδρομος, μετά την ακύρωση των εργολαβιών που τον κατασκεύαζαν με απόφαση του υπουργού Υποδομών, βρίσκεται ξανά στον αέρα, με συνεχείς αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα χωρίς να υπάρχει δέσμευση για την επανεκκίνηση των εργασιών.

Τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στον νομό οδηγούνται σε κλείσιμο με απόφαση της υπουργού Παιδείας. Τους τελευταίους 22 μήνες η Ηλεία έχει καταδικαστεί σε εκπαιδευτική, πολιτιστική και αναπτυξιακή υποβάθμιση και σε τέλμα, με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed