Αλέξης Τσίπρας σε Documento και Μάκη Νοδάρο «Στην Ηλεία γίνεται ορατό το μοντέλο Μητσοτάκη για δύο Ελλάδες»

1 Ιουνίου 2021 | By

Η αποκλειστική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ξεχασμένη Ηλεία στο Documento και στον Μάκη Νοδάρο:

«Στην Ηλεία γίνεται ορατή η σύγκρουση των δύο κόσμων, δύο κοινωνικών μοντέλων. Από τη μία η οπισθοδρομική αντίληψη που κλείνει σχολές, μειώνει τους εισακτέους στα ΑΕΙ, ακυρώνει τα όνειρα χιλιάδων νέων και από την άλλη η προοδευτική αντίληψη που θεωρεί την πανεπιστημιακή εκπαίδευση δικαίωμα όχι μόνο όσων μπορούν να πληρώνουν. Συγκρούεται η πελατειακή αντίληψη που ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Στην Ηλεία τα έργα πνοής βαλτώνουν, οι υποδομές υγείας απαξιώνονται, οι νέοι αντιμετωπίζονται ως απειλή και όχι ως το περιουσιακό στοιχείο του τόπου.

Η Ηλεία δεν είναι η εξαίρεση, είναι το μοντέλο που οραματίζεται η κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης από την Ηλεία ξεδιπλώνει τη στρατηγική του για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Για δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα της αδικίας, των πληβείων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, που την καταδικάζει σε βίο αβίωτο εφ’ όρου ζωής, και την Ελλάδα των λίγων επιχειρηματικών τζακιών που θα καρπωθούν τα οφέλη από τις δυνατότητες ανάκαμψης της χώρας.

Είναι τώρα η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις για να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζει στους Ελληνες, την Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγικότητας, την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

ΠΗΓΗ: https://www.documentonews.gr/article/%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b9%ce%bf-%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Καταστροφές, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed