ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

27 Σεπτεμβρίου 2023 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την κατάντια και την παρακμή που βρίσκεται το δημοσιογραφικό επάγγελμα με την προκλητική ανοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων , είχαν την ευκαιρία να βιώσω από πολύ κοντά ως επαγγελματίας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ τις προηγούμενες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα όταν μια 28χρονη γυναίκα κατήγγειλε ως βιαστές της δύο άνδρες από την Ηλεία ένας εκ των οποίων ήταν συγγενής φιλικού μου προσώπου .

Οι οικογένειες των φερόμενων δραστών άρχισαν να βιώνουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγωνίας αλλά και ντροπής συγχρόνως από τις εμετικές αναφορές των ΜΜΕ.

Ελάχιστες ώρες μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας από την Αστυνομία και παρότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η καταγγελία της 28χρονης γυναίκας βασιζόταν σε σαθρά επιχειρήματα, διάφορες δήθεν ενημερωτικές ιστοσελίδες , δημοσιογράφοι – παραγωγοί σε άθλιες τηλεοπτικές εκπομπές της …κλειδαρότρυπας και δήθεν σοβαροί γραφιάδες των δελτίων Τύπου , ξεκίνησαν την γνωστή φασιστική και βρώμικη ιστορία.

Αρχισαν να γράφουν και να λένε για τον σίγουρο δήθεν ομαδικό βιασμό της γυναίκας , από τα «ανθρωπόμορφα κτήνη» και τους «βιαστές της» διανθίζοντας τις αφηγήσεις τους με υπερβολές , ψέματα και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση της καταγγέλΛουσας έπειτα από διαρροές προφανώς αστυνομικών της Ηλείας που χειρίστηκαν την υπόθεση . Και δεν εννοώ τους αστυνομικούς που έκαναν την έρευνα και βοήθησαν στον σχηματισμό της δικογραφίας για την ανάδειξη της αλήθειας .Αλλά εκείνους που πέρασε από μπροστά τους η δικογραφία και αμέσως ενημέρωσαν τους «φίλους» τους δημοσιογράφους λόγω του ότι υπόθεση ήταν δημοσιογραφικά πικάντικη και πωλούσε σε τηλεθέαση και αναγνωσιμότητα.

Κι όλα αυτά παρότι οι ίδιοι οι φερόμενοι ως βιαστές αλλά και οι οικογένειές τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικά ότι δεν είχε υπάρξει βιασμός… Η άποψή τους δεν πέρασε ουτε ακούστηκε πουθενά.

Δύο νέοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους διασύρθηκαν από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι σήμερα στην κοινωνία όπου ζουν, με εμετικούς χαρακτηρισμούς , υπονοούμενα και ψεύδη , από μια άθλια ομάδα κατάπτυστων «δημοσιογράφων» που αδιαφορεί για την άποψη της άλλης πλευράς και τον μόνο στόχο που έχει είναι ο φτηνός εντυπωσιασμός .

Η ιατροδικαστική εξέταση της καταγγέλλουσας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την καταγγελία με εισαγγελική εντολή στην Κλινική Μαιευτικής Γυναικολογίας του ΠΓΝ Πατρών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η 28χρονη: « Δεν φέρει κανενός είδους ένδειξη περί πρόσφατου βίαιας συνουσίας κατά φύσιν η παρά φύσιν , δεν φέρει κακώσεις στα γεννητικά όργανα και σωματικές βλάβες συνηγορούσες σε πρόσφατη τελεσθείσα βίαια συνουσία δεν αναγνωρίζονται»

Αργά σήμερα το μεσημέρι με ομόφωνη απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Αμαλιάδας οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς από μόνη της η καταγγελία της 28χρονης ότι βιάστηκε προφανώς και δεν τους έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι βιαστές όμως της δημοσιογραφίας και της αλήθειας , παραμένουν εκεί έξω ελεύθεροι. Περιμένοντας σε κάποια σκοτεινή γωνία το επόμενο θύμα τους για να το βιάσουν και να το διασύρουν μαζί με την οικογένειά τους , στο όνομα της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας …

Οι συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν τεράστια ευθύνη για την παρακμή και την κατάντια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στη χώρα μας . –

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed