Ηλεία: 27χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αστυνομικό τμήμα – Δεν κλήθηκε Ιατροδικαστής για αυτοψία

16 Δεκεμβρίου 2023 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ηλεία: 27χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη σε αστυνομικό τμήμα – Δεν κλήθηκε Ιατροδικαστής για αυτοψία

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η φερόμενη αυτοκτονία μιας 27χρονης κοπέλας Ρομά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η νεαρή κοπέλα αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας την ζακέτα που φορούσε την οποία και έδεσε στα κάγκελα του κελιού της.

Η 27χρονη που τα τελευταία χρόνια κατηγορείτο για μια σειρά παραβατικών πράξεων κυρίως κλοπών είχε συλληφθεί πρόσφατα στην περιοχή της Αμαλιάδας για κλοπή μικρού ποσού και χθες είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο όπου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών η οποία – με βάση την απόφαση του δικαστηρίου – θα έπρεπε να εκτελεστεί λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς που είχε στο παρελθόν.

Η φερόμενη αυτοκτονία της 27χρονης Ρομά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας προκαλεί σοβαρότατα ερωτηματικά καθώς δεν μετέβη στο σημείο του συμβάντος Ιατροδικαστής προκειμένου να προβεί στη σχετική έρευνα και αυτοψία αλλά η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ενημερώθηκε απλά για το τραγικό συμβάν.

Οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν από την Αστυνομία αλλά και Αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της υπόθεσης θα έπρεπε να αφήσουν την φερόμενη αυτόχειρα στο σημείο που βρέθηκε και να κληθεί άμεσα Ιατροδικαστής προκειμένου να αποφανθεί για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου της 27χρονης. Πράγμα που για άγνωστους λόγους δεν έγινε.

Η διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εντός αστυνομικών κρατητηρίων έχει προβληματίσει τις διεθνείς οργανώσεις οι οποίες έχουν κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι επιβάλλεται ο σχεδιασμός κελιών χωρίς προεξοχές ή με ειδικά μονωμένα παράθυρα, κατά τρόπο που δε θα επιτρέπουν το δέσιμο μηχανισμών απαγχονισμού.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed