ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ : Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

3 Ιανουαρίου 2008 | By

Προσλήφθηκαν στο δήμο με… πλαστά πιστοποιητικά σπουδών

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τρεις υπάλληλοι φέρονται να προσλήφθηκαν στον Δήμο Βουπρασίας Ηλείας με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών!
Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) -το οποίο είναι στη διάθεση της «Ε»- τρεις υπάλληλοι που είχε προσλάβει η προηγούμενη δημοτική αρχή, σε θέσεις υδρονομέων και υδρομετρητών, εργάζονταν παράνομα στη θέση άλλων.

Φέρονται να είχαν πλαστογραφήσει τα αποδεικτικά σπουδών τους και είχαν καταθέσει πλαστά απολυτήρια του Γυμνασίου Βάρδας.Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΑΣΕΠ που κοινοποιήθηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες στον Δήμο Βουπρασίας, «…οι εν λόγω υπάλληλοι κλήθηκαν να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα για το διορισμό τους δικαιολογητικά, πλην όμως προσκόμισαν διαφορετικούς τίτλους σπουδών από αυτούς που είχαν καταθέσει»!
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταθέσει αρχικά απολυτήριο Γυμνασίου Βάρδας, αλλά όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, προσκόμισαν αποδεικτικό απόλυσης από ιδιωτική σχολή της Πάτρας, το οποίο όμως με βάση το πόρισμα του ΑΣΕΠ δεν είναι τίτλος αναγνωρισμένος από το υπουργείο Παιδείας.Το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις καθώς την πρόσληψη των εν λόγω υπαλλήλων είχε κάνει ειδική επιτροπή του Δήμου Βουπρασίας.
Στην επιτροπή συμμετείχαν δύο υπάλληλοι και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν αλλά βεβαίωσαν ψευδώς και επικύρωσαν τα παραποιημένα αποδεικτικά απόλυσης.Το πόρισμα του ΑΣΕΠ αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση και για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν στην απάτη.
Στο Δήμο Βουπρασίας πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε άλλο κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων με πανελλαδικές διασυνδέσεις, το οποίο εκμεταλλευόταν και νομιμοποιούσε με πλαστά έγγραφα έναντι αμοιβής χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες.Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι φερόμενοι από τις διωκτικές αρχές επίορκοι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται κανονικά στον Δήμο Βουπρασίας. Το υπηρεσιακό συμβούλιο ΟΤΑ Νομού Ηλείας, αν και έχει ενημερωθεί σχετικά από τον Δήμο Βουπρασίας, δεν έχει προχωρήσει στην πειθαρχική τιμωρία των εν λόγω υπαλλήλων.
«Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις τις οποίες ερευνούν οι αρχές. Εχουμε ενημερώσει τους αρμοδίους και περιμένουμε τις ενέργειές τους. Με όλα αυτά που αντιμετωπίζω «πέφτω από τα σύννεφα». Συνέβησαν επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και ειλικρινά αν ήξερα τι θα αντιμετώπιζα, ίσως να μην έβαζα υποψηφιότητα για δήμαρχος», δήλωσε στην «Ε» ο νυν δήμαρχος Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 03/01/2008

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed