Baby Blues…

1 Ιανουαρίου 2008 | By

ΙΣΘΜΟΣ: Βουτιά θανάτου της μητέρας και του τριών μηνών μωρού της η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την επιλόχειο κατάθλιψη
Η τραγική μελαγχολία της ζωής…

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε προχθές, λίγες μόλις ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά, στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου όταν μια 29χρονη μητέρα πήρε στην αγκαλιά της το μόλις τριών μηνών αγοράκι της και πήδηξε στον Ισθμό, όπου βρήκαν και οι δυο τους τραγικό θάνατο.

Η 29χρονη φέρεται να πήδηξε προχθές τη νύχτα χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανένανΗ νεαρή γυναίκα που ήταν εργαζόμενη στο Καζίνο του Λουτρακίου, έμενε μαζί με τον σύζυγό της στον Ασσο Κορινθίας και προχθές πήρε το αυτοκίνητό της και αφού διάνυσε μια απόσταση περίπου δεκαπέντε χιλιομέτρων προέβη στην τραγική πράξη της.Οπως έγινε γνωστό είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα στους συγγενείς της, στο οποίο περιέγραφε το σημείο, όπου θα άφηνε το αυτοκίνητό της πριν προβεί στη μοιραία πράξη.

Αναστατωμένοι οι συγγενείς της, μαζί με την Αστυνομία, άρχισαν αμέσως να την αναζητούν αλλά δεν πρόλαβαν το κακό.Η 29χρονη φέρεται να πήδηξε μαζί με το μωρό της στον Ισθμό της Κορίνθου στις 9.30 προχθές τη νύχτα χωρίς όμως να γίνει αντιληπτή από κανέναν.Υστερα από έρευνες βρέθηκε τελικά το αυτοκίνητό της κοντά στη γέφυρα του Ισθμού και μερικές ώρες αργότερα, στις 2 χθες το πρωί, άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας στη θάλασσα, ενώ το άψυχο σώμα του μωρού βρέθηκε στις 9 το πρωί από ερασιτέχνη ψαρά που συμμετείχε και αυτός μαζί με άλλους επαγγελματίες στις έρευνες.

«Η τραγωδία αυτή δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ολη η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν εργατική και αγαπητή σε όλους. Τίποτα δεν έδειχνε ότι η κοπέλα είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι…», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος του Ασσου Κορινθίας, Χαράλαμπος Καμπούρης.

Από το περιβάλλον της νεαρής μητέρας έγινε γνωστό ότι αυτή τελευταία αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα που είχαν άμεση σχέση με την «Επιλόχειο κατάθλιψη» ή τη «Μελαγχολία των νεογέννητων» (Baby Blues) που αντιμετωπίζουν οι μητέρες μετά τη γέννηση του παιδιού τους.Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, έχει διαπιστωθεί ότι το 50-75% των γυναικών βιώνει τη «Μελαγχολία των νεογέννητων» (Baby Blues), μετά τη γέννα. Οι περισσότερες γυναίκες, 9 στις 10, ξεπερνούν το συναίσθημα αυτό, έπειτα από λίγες ημέρες ή εβδομάδες το πολύ. Δυστυχώς, μερικές δεν το ξεπερνούν. Θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν και θα καταλήξουν με Επιλόχειο Κατάθλιψη.Κατά συνέπεια, περίπου το 5 έως 7,5% όλων των νέων μητέρων θα χρειαστεί θεραπεία για Επιλόχειο Κατάθλιψη.Οπως τονίζεται, δεν πρόκειται για ασήμαντη νόσο καθώς μπορεί να καταστρέψει ένα γεγονός που θα έπρεπε να συνοδεύεται μόνο από χαρά και ευτυχία. Μπορεί επίσης να ζημιώσει μόνιμα τη σχέση μεταξύ της μητέρας και του παιδιού. Είναι πιθανό να ζημιώσει και άλλες οικογενειακές σχέσεις. Στη χειρότερη περίπτωση, η μητέρα μπορεί να εγκαταλείψει, τραυματίσει ή ακόμη και να σκοτώσει το παιδί της. Ευτυχώς, αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.Ωστόσο, αν η «Μελαγχολία των νεογέννητων» είναι σοβαρή ή επιμένει ή χειροτερεύει, το πρόβλημα πρέπει ή να συζητηθεί με έναν γιατρό ή κάποιον άλλο έμπειρο επαγγελματία υγείας. Οι μαιευτήρες, οι μαίες και οι οικογενειακοί γιατροί συνήθως γνωρίζουν το πρόβλημα και μπορούν να δώσουν καλές συμβουλές.

nodaros@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/12/2007

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Αννη λέει:

    Είναι τραγικό αυτό που συνέβη… Μήπως η μιζέρια που βλέπουμε γύρω μας, στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας τα τελευταία χρόνια, αρχίζει και μετατρέπεται σε μόνιμη κατάθλιψη…;
    Μπράβο για το ωραίο σου blog! Καλή Χρονιά σου εύχομαι, ελπίζω καλύτερη από την προηγούμενη!

  2. Ο/Η ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ λέει:

    eyxaristo gia ta kala soy logia.
    ontos prokeitai gia mia apisteyti tragiki istoria…ena drama poy perase sta psila ton MME…distixos.kali xronia kai se sena.

  3. Ο/Η Anonymous λέει:

    BRAVO MAKI. AN KE PERASE KEROS SE SINCHERO. ONTOS ITAN KE INE AKOMA MIA TRAGODIA POU DEN ECHI TERI, ALLA OUTE TELOS. TO KORITSI MAS EFIGE MAZI ME TO AGELOUDI THS. AFISE OMOS PISO THS RAKI, POU DEN THA SINELTHOUN POTE.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed