Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ …

24 Ιουνίου 2012 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΪΝΗ» 24/6/2012

Νύχτα εκλογών της 6ης Μαίου 2012. Την ώρα που όλοι οι πολίτες της Ηλείας επιχειρούν να μάθουν από τα τοπικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα των εκλογών και όλες σχεδόν οι υπηρεσίες ασχολούνται με την εκλογική διαδικασία ,  κάποιοι στην τοποθεσία «Λάδι» μεταξύ Παλουκίου και Αγια Μαρίνας Δουνεϊκων εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση κάνουν άλλες δουλειές…
Μεγάλες μπουλντόζες χωρίς φώτα εμφανίζονται σαν τα φαντάσματα μέσα στη νύχτα και με πρωτοφανή αγριότητα ,  ισοπεδώνουν τους αμμόλοφους της παραλίας , καταστρέφουν τα δύο Γερμανικά πολυβολεία του Β Παγκοσμίου Πολέμου και  δεκάδες δένδρα…
Μερικές ώρες αργότερα με το πρώτο φως του ήλιου έκπληκτοι οι κάτοικοι και ο τοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος ανακαλύπτουν την περιβαλλοντική καταστροφή η οποία συνδυάζεται και με την ολική καταστροφή ενός αρχαίου νεκροταφείου σημαντικής αρχαιολογικής αξίας !
Τοπικοί παράγοντες , περιβαλλοντικές οργανώσεις και το Δασαρχείο κάνουν λόγο για προκλητική παρανομία ιδιώτη που επιχειρεί να βάλει στο χέρι μέρος της δασικής και δημόσιας έκτασης και στέλνουν την υπόθεση στον εισαγγελέα.  Η ΝΕΤ η δημόσια τηλεόραση κάνει λόγο για προκλητική παρανομία και για …ισχυρές πλάτες που έχει ο ιδιώτης !
Το συγκεκριμένο περιστατικό, ο χρόνος που συνέβη και το θράσος του φερόμενου από τις δασικές Αρχές ως υπεύθυνου της καταπάτησης και της καταστροφής,  αναδεικνύει για πολλοστή φορά την επιβολή του νόμου της …νύχτας και  τον γενικότερο τρόπο σκέψης διαφόρων παραγόντων , επιχειρηματιών και κατοίκων της Ηλείας απέναντι στο περιβάλλον.
Μια μικρή βόλτα στις παραλίες του νομού μας αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης αλλά και την προκλητική σιωπή ή αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών μπροστά σε καραμπινάτα οικολογικά εγκλήματα και καταπατήσεις δημοσίων κτημάτων.
Χιλιάδες αυθαίρετες κατοικίες που σήμερα στεγάζουν ως εξοχικά σπίτια ακόμα και επώνυμους της περιοχής μας , χτίστηκαν κυριολεκτικά πάνω στην άμμο τις νύχτες,  από εργάτες φαντάσματα και τσιλιαδόρους.
Λίγο αργότερα , οι πελατειακές σχέσεις κάποιων τοπικών και κομματικών παραγόντων  , χρησιμοποιήθηκαν ως μέσον για να ηλεκτροδοτηθούν οι αυθαίρετες κατοικίες που πήραν μέσα στον χρόνο το χαρακτήρα οικισμού …
Η παρανομία …προκλητική σε όλο της το μεγαλείο.
Και η Πολιτεία απούσα … Απλά να κλείνει τα μάτια της υποκριτικά και να κωφεύει  ,  κάνοντας ότι δεν βλέπει και ότι δεν ακούει τι γινόταν ή τι γίνεται τις νύχτες χωρίς φεγγάρι δίπλα στο κύμα…
Όπως δεν είδε ούτε άκουσε τις μπουλντόζες που κατέστρεφαν την νύχτα των προηγούμενων εκλογών τις αμμοθίνες , το δάσος και τα αρχαία στην περιοχή «Λάδι» του δήμου Ηλιδας. 
Αραγε , ποιός από όλους αυτούς τιμωρήθηκε ποτέ για την καταπάτηση της δημόσιας παραλιακής έκτασης ,  για την καταστροφή του δάσους  και τις προκλητικές παρανομίες σε βάρος του περιβάλλοντος ?    
Κανένας …
Και  ούτε πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί. Γιατί όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ,  οι πελατειακές σχέσεις των κομματικών και των τοπικών παραγόντων με όσους παρανόμησαν ή παρανομούν όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ηλεία ,  υπήρξαν πανίσχυρες και πάντα υπεράνω των νόμων .
Οι διώξεις , και οι εκδικητικές μεταθέσεις κατά καιρούς , κάποιων έντιμων κρατικών υπαλλήλων που θέλησαν να πάνε κόντρα σε αυτές τις καμπινάτες παρανομίες , αποτελούν την  επιβεβαίωση του νόμου της νύχτας …της καταστροφής , της  καταπάτησης του περιβάλλοντος και της μπουλντόζας…
      

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Καμιά φωτογραφία;

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed