ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

18 Οκτωβρίου 2007 | By

ΖΑΧΑΡΩ: Βροχή οι καταγγελίες για την αποθήκη με τη βοήθεια
Εισαγγελέας για το πλιάτσικο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χθες η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, για την αποθήκη του …μυστηρίου στη Ζαχάρω, εντός της οποίας βρίσκεται η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους κατοίκους.
Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης, αποτέλεσε το προχθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε», με τις καταγγελίες ανώνυμων και επώνυμων πολιτών περί ατασθαλιών και επιλεκτικού τρόπου χορήγησης της βοήθειας -ακόμη και σε μη δικαιούχους.


Με την εισαγγελική εντολή καλείται επίσης το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην όλη έρευνα και να εντοπίσει αν μπορεί τους ασυνείδητους μαυραγορίτες και τα «λαμόγια», που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο βάζουν χέρι στην ανθρωπιστική βοήθεια ή τη χορηγούν επιλεκτικά.

Το παραδέχτηκε…

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, παραδέχτηκε δημόσια στο MEGA ότι η δημοτική αρχή είχε εντοπίσει πριν από μερικές εβδομάδες τον ιδιοκτήτη καταστήματος της πόλης να πουλά το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο είχε λάβει, άγνωστο πώς, από τις αποθήκες σαν βοήθεια και εντελώς δωρεάν. Ομως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν κατήγγειλε, όπως όφειλε, το περιστατικό στην Αστυνομία.«Δεν το έκανα, γιατί εκείνη την ώρα είχαμε άλλα προβλήματα» -δήλωσε στην «Ε» ο κ. Χρονόπουλος και τόνισε ότι πολλοί ασυνείδητοι, ειδικά τις πρώτες ημέρες, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, έκαναν «αρπαχτές» στη βοήθεια. «Ανθρωποι με πολυτελή αυτοκίνητα και υψηλό εισόδημα έρχονταν για να πάρουν τρόφιμα… ισχυριζόμενοι ότι ήταν πυρόπληκτοι. Μέχρι και κάποιοι που μας δήλωσαν ότι είναι εθελοντές αποδείχθηκε ότι είχαν πάει εκεί όχι για να βοηθήσουν αλλά για να αρπάξουν ό,τι μπορέσουν»- αποκάλυψε ο δήμαρχος της Ζαχάρως και υπογράμμισε ότι μετά από όλον αυτό τον θόρυβο, εγκαταστάθηκε μηχανογραφικό σύστημα και όσοι λαμβάνουν βοήθεια ελέγχονται και τα στοιχεία τους περνιούνται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην …αποθήκη του μυστηρίου αναφέρθηκε χθες και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Χρήστος Γιαννόπουλος. «Γύρω και μέσα από τη συγκεκριμένη αποθήκη κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και τις ανάγκες των πυρόπληκτων πολιτών. Κάποιοι επιχειρούν να χαρακτηρίσουν τους εαυτούς τους σαν ήρωες ή σαν ευεργέτες, με τη βοήθεια που μάζεψε ο απλός κόσμος. Είναι οι ίδιοι που επιχειρούν τελευταία ν’ αλλάξουν με μεθοδικότητα τους τρόπους της χρήσης γης στην ευρύτερη περιοχή» -ανέφερε στην «Ε» ο κ. Γιαννόπουλος και αποκάλυψε ότι εκτός της αποθήκης φαινόμενα μαύρης αγοράς υπάρχουν και σε βάρος των κτηνοτρόφων.«Μας έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη ότι ορισμένοι ασυνείδητοι, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες τους συστήματος ελέγχου, κατάφεραν να λάβουν δωρεάν σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών, κυρίως δέματα με σανό, χωρίς να έχουν ζώα. Στην συνέχεια μετέβησαν σε διπλανά χωριά και πώλησαν αυτά τα δέματα προς 6 ευρώ το ένα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη»- δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/10/2007

Category: Ζαχάρω

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η απ' αλλού λέει:

    Ετσι Μπράβο Μάκη!
    Οι …Γητευτές δεν είναι ανίκητοι…

  2. Ο/Η απ' αλλού λέει:

    …και φαντάσου, λέει, να βρεθεί ένας Εισαγγελέας, που να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ και να βγάλει πόρισμα πως:
    πίσω από τους εμπρησμούς είναι οι επενδύσεις…
    πίσω από την «αποθήκη-εργαλείο» είναι οι σωτήρες…
    και ότι όλοι οι κρίκοι ενώνονται σε ένα πρόοσωπο…

  3. Ο/Η stsak λέει:

    ωραίο κομμάτι φιλαράκι. Θα το ανεβάσω κι εγώ στο δικό μου blog.
    triklopodies.blogspot.com είναι το δικό μου. Σπύρος Τ.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed