ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ – ΝΕΚΡΟΦΟΡΕΣ , ΜΕ ΡΕΦΕΝΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !

16 Ιανουαρίου 2013 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/01/2013&id=336190

Σοβαρές καταγγελίες για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, οχήματα, όπλα και αναλώσιμα υλικά έκαναν στην «Ε» οι συνδικαλιστές των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας και Αχαΐας . Οπως αναφέρουν, τα νέα οικονομικά μέτρα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., την οποία καθιστούν σε πολλές περιπτώσεις ουσιαστικά ανίσχυρη απέναντι στα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Εδωσαν λεφτά για γερανοφόρα οχήματα που σκουριάζουν, στην Ανθούπολη της Πάτρας Την ίδια ώρα, και ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του στόλου των περιπολικών βρίσκονται σε κακή κατάσταση από άποψης συντήρησης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όπως ανέφερε και η ενημερωτική ιστοσελίδα www.patrastimes.gr, αποκαλύπτεται ότι διαθέτει εφτά (!) γερανοφόρα οχήματα που σκουριάζουν στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Ανθούπολης.

1 εκατ. χλμ.!

«Δυστυχώς, με τα χρήματα που έδωσαν για να τα αγοράσουν θα μπορούσαν να πάρουν μερικά περιπολικά που έχει άμεσα ανάγκη η υπηρεσία μας», ανέφερε στην «Ε» ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οχήματα στην υπηρεσία μας που τα χαρακτηρίζουμε σαν »κινητές νεκροφόρες», καθώς αποτελούν καθημερινά πηγή μεγάλου κινδύνου για τους συναδέλφους που βρίσκονται μέσα τους ή τα οδηγούν. Υπάρχουν οχήματα που έχουν κάνει και 1.000.000 χιλιόμετρα… Υπάρχουν οχήματα που κινούνται με φθαρμένα λάστιχα. Προσωπικά με ένα τέτοιο όχημα είχα ένα σοβαρό ατύχημα πριν από μερικά χρόνια, καθώς έσκασε το λάστιχο που είχαν να το αντικαταστήσουν για περίπου τέσσερα χρόνια. Εχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε ακόμη και ρεφενέ (!) καύσιμα, λάδια, μπαταρίες και ανταλλακτικά προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν σε λειτουργία μηχανές και περιπολικά».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. στην Αχαΐα αποκάλυψε επίσης ότι τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής λειτουργούν ουσιαστικά με «χορηγούς» τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που προσφέρονται να βοηθήσουν αφιλοκερδώς με την προσφορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ειδών γραφικής ύλης.

Επίσης τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών είναι ληγμένα εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο οπλισμός που χορηγεί η υπηρεσία στους αστυνομικούς, εκτός των ειδικών δυνάμεων, είναι απαρχαιωμένος.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed