ΖΑΧΑΡΩ : ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

17 Ιανουαρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/01/2013&id=336406

ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Ο ΝΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ… 

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας δικάζονται σήμερα με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συρροή και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ο νυν δήμαρχος του «αμαρτωλού» δήμου της Ζαχάρως Ηλείας, Γεώργιος Μπάμης, ο έκπτωτος λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς πρώην δήμαρχος, Πανταζής Χρονόπουλος, εφτά νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι – αντιδήμαρχοι και ένας εργολάβος!

 Η υπόθεση αφορά την «εκδικητική και παράνομη», όπως χαρακτηρίζεται, κατεδάφιση των κτισμάτων και των περιφράξεων που βρίσκονταν στην παραλία της Ζαχάρως, την περίοδο από 26 Μαρτίου 2008 έως 13 Απριλίου 2009 (είχε γράψει σχετικά η «Ε») από την τότε δημοτική Αρχή, η οποία αν και είχε ενημερωθεί εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ότι δεν ήταν στη δικαιοδοσία της οι συγκεκριμένες ενέργειες, εν τούτοις προχώρησε στις κατεδαφίσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και πλήθος αντιδράσεων.

Η υπόθεση χωρίστηκε σε τρεις δικογραφίες και οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σήμερα να δικαστούν σε ισάριθμες δίκες (Αρ. πινακίου 5, 6 και 21).

Με βάση τα τρία κατηγορητήρια που έχει στη διάθεσή της η «Ε», οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι σε συνεδρίαση του δημοτικού τους συμβουλίου στις 26-3-2008 και παρά τις επισημάνσεις της μειοψηφίας, αποφάσισαν την απομάκρυνση των περιφράξεων στην παραλία Ζαχάρως «χωρίς να έχουν κατά νόμο αρμοδιότητα» και στις 2-4-2009 κατέστρεψαν περιφράξεις, γεωτρήσεις, πηγάδια, εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, αντλητικά συγκροτήματα, αρδευτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης κ.λπ.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι κατηγορούμενοι στις 13-4-2009, σε συνεδρίαση του δημοτικού τους συμβουλίου, αποφάσισαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως ενεργώντας παράνομα, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους είχε ενημερώσει εγγράφως ότι το δικαίωμα της κατεδάφισης αυθαιρέτων το είχε ο γενικός γραμματέας της οικείας περιφέρειας και όχι ο δήμος.

Στο ίδιο κατηγορητήριο, αναφέρεται ότι επίσης στις 6-4-2009 και πριν λάβουν τη σχετική απόφαση, έστειλαν στους ιδιοκτήτες των κτισμάτων έγγραφο στο οποίο ανέγραφαν ψευδώς ότι η κτηματική υπηρεσία Ηλείας είχε εκδώσει πρωτόκολλα κατεδάφισης σε βάρος τους.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως κακώς διώκονται καθώς έπραξαν τα αυτονόητα.

*** Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 17,10.2013 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Ζαχάρω

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed