Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

7 Φεβρουαρίου 2013 | By

Δήλωση του Χρ. Κωνσταντόπουλου για την εισβολή ακροδεξιών στοιχείων στο γραφείο του στο δημαρχείο Πύργου

Ακροδεξιά και χουντικά κατάλοιπα, μέλη και οπαδοί της απροκάλυπτα φασιστικής και ρατσιστικής οργάνωσης που αποκαλείται «Εθνική Δράση Ηλείας», εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο γραφείο μου στο δημαρχείο Πύργου, επειδή κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ΤΕΙ είχα ζητήσει την αποβολή τους για όσα εξωφρενικά μισαλλόδοξα και διχαστικά εξαπέλυαν εις βάρος των δημοκρατικών θεσμών και των εκπροσώπων τους.

Εκτός από τη λεκτική, η επαπειλούμενη σωματική βία με οδήγησε να καταφύγω στη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία και αντέδρασε τάχιστα.

Προβαίνω σ’ αυτήν τη δημόσια καταγγελία διότι θεωρώ ότι το ζήτημα δεν είναι απλώς ο επιχειρούμενος εκφοβισμός μου ούτε καν η επίδειξη πυγμής ενός όχλου που κινείται εκτός των ορίων της συνταγματικής τάξης και των νόμων της χώρας. Το πιο σοβαρό είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων ή και χειρότερων φαινομένων, αφού οι συγκεκριμένοι εκφραστές των νεοναζιστικών αντιλήψεων και της φασιστικής βίας εκτραχύνονται όλο και περισσότερο.

Οφείλω να πιστεύω ότι οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους το συγκεκριμένο και άλλα τέτοια γεγονότα, που αποκτούν πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, και θα τα αντιμετωπίσουν σύμφωνα με τις επιταγές της συντεταγμένης πολιτείας.

Η βία είναι φασισμός. Όμως, όλα αυτά τα υπολείμματα τα οποία εκμεταλλεύονται την ανέχεια που προκαλεί στους πολίτες η οικονομική κρίση, θα βρουν απέναντί τους έναν αδιαπέραστο τοίχο από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, από όλη την κοινωνία που πασχίζει για την ανόρθωση της χώρας.

Χρήστος Κωνσταντόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Πύργου, μέλος της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Επώνυμες απόψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed