Η κατάντια της Ηλειας δεν ειναι τυχαια…

8 Φεβρουαρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ανυπόφορη μπόχα αναδύεται τελευταία , για μια ακόμη φορά από τον νομό – βόθρο της Ηλείας , καθώς μέσα από τις δικαστικές παρεμβάσεις και τη δημοσιογραφική έρευνα , αναδεικνύονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την προκλητική καταπάτηση των νόμων της Πολιτείας από ορισμένα δημόσια πρόσωπα και τις περίεργες διαδρομές  του δημοσίου χρήματος , σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Την ώρα που πολλές οικογένειες Ηλείων , αναζητούν μέσα στους κάδους των απορριμμάτων κάτι φαγώσιμο , την ώρα που η ανεργία χτυπά την πόρτα χιλιάδων νέων ανθρώπων, την ώρα που πολυμελείς οικογένειες «ματώνουν» για να τα βγάλουν πέρα , κάποιοι εξακολουθούν να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα λες και είναι δικό τους , μοιράζοντας δεξιά και αριστερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με συνοπτικές ή αδιαφανείς διαδικασίες .

Δημόσια πρόσωπα που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τους πολίτες και τους νόμους του κράτους , συμπεριφερόμενα με ένα προκλητικό και αλαζονικό τρόπο , γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους ελεγκτικούς μηχανισμούς  και παρανομούν ισχυριζόμενοι προκλητικά ότι το κάνουν ,  «για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών»,  που συμπτωματικά είναι και οι ψηφοφόροι τους στις εκλογές.

Κομματικά όργανα ανεξαρτήτου χρώματος , τοπικοί παραγοντίσκοι, υπάλληλοι σε θέσεις «κλειδιά» , πολιτευτές , παρατρεχάμενοι  και πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας ,  συνθέτουν επί σειρά ετών στην Ηλεία, μια βρόμικη εικόνα συναλλαγής και διαπλοκής. Ισως την μοναδική στη χώρα μας , με σκοπό τις μικρο-εξυπηρετήσεις , την μικροπολιτική  και την προώθηση κρατικών κονδυλίων σε κάθε είδους εργολάβους.

Από τα βάθη του …βόθρου , ξεπετάχτηκαν τα τελευταία χρόνια καραμπινάτες περιπτώσεις νεόπλουτων που ενώ πριν από μερικά χρόνια δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν , σήμερα βρέθηκαν ξαφνικά με πολυτελείς μεζονέτες, εξοχικά σε ακριβές περιοχές , πανάκριβα αυτοκίνητα και πολυκατοικίες στο κέντρο του Πύργου !

Αρκεί μια μικρή «βόλτα» στη Διαύγεια για να διαπιστώσει κάποιος με τα ίδια του τα μάτια , το μέγεθος της συναλλαγής και της λοβιτούρας ,  με πρωταγωνιστές την «ίδια παρέα» , σχεδόν  πάντα τα ίδια  πρόσωπα , οι ρόλοι των οποίων εναλλάσσονται στο πέρασμα του χρόνου .

Και από πίσω τους,  οι δημοσιογράφοι «παπαγαλάκια» και οι κουμανταδόροι της ενημέρωσης που είδαν κάποτε το κόκκινο σουτιέν της παπαδιάς …αλλά παραδόξως δεν είδαν ποτέ τις δικαστικές αποφάσεις και τις έρευνες που αφορούσαν τους «επώνυμους» .

Όχι η κατάντια της Ηλείας δεν είναι τυχαία…

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed