Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ

12 Φεβρουαρίου 2013 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδότησε στο Δήμο του Πύργου Ηλείας η νέα καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας του αντιδημάρχου των Διοικητικών Υπηρεσιών, Αντώνη Καράμπελα, που κατηγορείται ότι με την ιδιότητα του πρώην αντινομάρχη Ηλείας ενεπλάκη το 2006 στην παράνομη λειτουργία πλυντηρίου.

Ο κ. Καράμπελας με γραπτή ανακοίνωσή του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι παραιτείται του αξιώματός του. «Η στοχοποίηση στο πρόσωπό μου για ενέργειες και αποφάσεις μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αντινομάρχη στην τότε Ν.Α. Ηλείας, και που σε καμία περίπτωση δεν είχαν το δόλο και το προσωπικό μου όφελος, επιβάλλουν σε μένα να υποστηρίξω την προσωπική μου τιμή και υπόληψη από τη θέση του μη αιρετού».

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε η επίσημη τοποθέτηση του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, ο οποίος «κάλυψε» τον κ. Καράμπελα με κατηγορηματικό τρόπο παρά τις καταδίκες του: «Η αυτοδιοίκηση και ο δήμος Πύργου στερούνται ενός στελέχους που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπόθεση του κοινού συμφέροντος. Μια διαδρομή ανιδιοτέλειας και προσφοράς στη δημόσια ζωή τερματίζεται με άδικο τρόπο», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Η χθεσινή καταδίκη του κ. Καράμπελα ήταν η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, καθώς το Δεκέμβρη του 2012 μαζί με τον νυν αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Λεωνίδα Δημουλιά, καταδικάσθηκαν στο Τριμελές Εφετείο της Πάτρας σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για παράβαση καθήκοντος. Οι δύο αιρετοί παρά την πρώτη τελεσίδικη καταδίκη τους -όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» σε προηγούμενο ρεπορτάζ- τοποθετήθηκαν στις αρχές του έτους ξανά από το δήμαρχο του Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο, στη θέση των αντιδημάρχων.

Η χθεσινή παραίτηση του κ. Καράμπελα έγινε ελάχιστες ημέρες πριν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μανώλης Αγγελάκας, τον θέσει με διαπιστωτική πράξη σε αργία, αυτόν και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Λεωνίδα Δημουλιά. «Γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα και η νομική μας υπηρεσία πήρε ήδη στα χέρια της τη δικαστική απόφαση. Και οι δύο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε αργία» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αγγελάκας.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12/02/2013&id=343138

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed