ΓΟΕΒ ΗΛΕΙΑΣ : ΕΚΠΟΙΟΥΣΑΝ LAND ROVER ΠΡΟΣ 100 ΕΥΡΩ ! – ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ

14 Φεβρουαρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

Παράνομες εκποιήσεις σε συγγενικά πρόσωπα

Στην πρώτη σελίδα της «Ελευθεροτυπιας» η ειδηση !

Σε δίκη για μια σειρά από παράνομες εκποιήσεις οχημάτων, ακόμα και σε συγγενικά πρόσωπα της διοίκησης (!), παραπέμπεται ο νέος πρόεδρος του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ηλείας (ΓΟΕΒ), Αναστάσιος Αλτάνης, και άλλα 8 μέλη του Δ.Σ. και υπάλληλοι, με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία τους και αθέμιτη συμμετοχή σε διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε στις 31.1.2013 η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, Ολυμπία Λαμπροπούλου, ο προσφάτως διορισμένος στη θέση του προέδρου του ΓΟΕΒ μαζί με άλλα 8 άτομα, την περίοδο του 2008 που ήταν ξανά πρόεδρος, με απόφαση προέβησαν στην εκποίηση συνολικά 12 παλαιών οχημάτων του οργανισμού (4 επιβατικά Renault, 1 επιβατικό Datsun, 3 τρακτέρ, 2 τζιπ Land Rover, 1 αγροτικό Mazda και έναν εκσκαφέα HYMAC) με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και χωρίς διαγωνισμό, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Εννέα εκ των οχημάτων μεταξύ των οποίων και δύο τζιπ Land Rover τα εκποίησαν μόλις προς 100 ευρώ το καθένα και έναν παλιό εκσκαφέα μόλις προς 750 ευρώ! Δύο από αυτά αγόρασε η σύζυγος υπαλλήλου που είχε τη διαχείριση του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων!

Οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι εκποίησαν τα οχήματα χωρίς προηγουμένως να φροντίσουν για τη σύσταση της προβλεπόμενης από τις διατάξεις του ν. 3399/2005 Γνωμοδοτικής Επιτροπής για το χαρακτηρισμό ως αχρήστων και την εκτίμηση της τρέχουσας αξίας των προς εκποίηση οχημάτων-μηχανημάτων και χωρίς να προβούν σε έρευνα αγοράς και κυρίως χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη δυνατότητα εκποίησης των οχημάτων, ως σίδηρος και όχι ανά τεμάχιο, κατά την οποία τα δύο τρακτέρ και ο εκσκαφέας θα μπορούσαν να εκποιηθούν με βάση το βάρος τους σε κατά πολύ υψηλότερη τιμή.

«Τα όσα πράξαμε ήταν νόμιμα. Οι εκποιήσεις αφορούσαν εγκαταλειμμένα οχήματα και παλιοσίδερα. Τα οχήματα αυτά δεν μπορούσαν να επισκευαστούν» ανέφερε στην «Ε» ο κ. Αλτάνης και πρόσθεσε: «Η τιμή εκποίησης των οχημάτων ήταν κανονική καθώς οχήματα και μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας είχαν εκποιηθεί τότε μόλις προς 300 ευρώ. Οσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο για την ύπαρξη Γνωμοδοτικής Επιτροπής δεν ισχύουν, διότι αυτή έχει καταργηθεί από χρόνια. Επίσης, με βάση τον κανονισμό δεν προβλέπεται πουθενά η εξαίρεση των συγγενικών προσώπων του διοικητικού συμβουλίου στη συμμετοχή της εκποίησης των παλιών οχημάτων-μηχανημάτων του οργανισμού. Στο δικαστήριο θα λάμψει η αλήθεια». Μ.Ν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=14/02/2013&id=343619

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Ελευθεροτυπία, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed