ΗΛΕΙΑ : «Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΩΝ

27 Μαρτίου 2013 | By

Στη… μάχη όλη η ΕΛ.ΑΣ. για οκτώ αγρότες!

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/03/2013&id=353103

«Εύγε στην ΕΛ.ΑΣ.! Πριν από λίγο κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη διαβόητη σπείρα των αδίστακτων δακοκτόνων… Κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, σύσσωμη διοίκηση και αξιωματικοί ρίχτηκαν στη μάχη με τους… οκτώ επικίνδυνους αγρότες που είχαν κατέβει αρματωμένοι με τα τρακτέρ στη νομαρχία και κατάφεραν να τους συλλάβουν…Ετσι, για να μην τολμήσει κανείς φτωχός μεροκαματιάρης να διεκδικήσει στο μέλλον αυτά που δούλεψε με κόπο και ιδρώτα…» (Ανάρτηση στο Facebook της Ράνιας Τζαβάρα, δημοσιογράφου στην ΟΡΤ TV Πύργου Ηλείας.)

Οκτώ αγρότες-δακοκτόνους, στους οποίους η πολιτεία χρωστάει από τον Μάιο του 2012 συνολικά 350.000 ευρώ, συνέλαβε χθες η αστυνομία, κάνοντας έφοδο στο υπό κατάληψη από τους απλήρωτους αγρότες ισόγειο του κτηρίου της Περιφερειακής Διοίκησης, με το πρόσχημα ότι παρακώλυαν την πρόσβαση των πολιτών στις διάφορες υπηρεσίες. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., που θύμιζε άλλες εποχές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που έκαναν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού των αγροτών. Οι συλληφθέντες μέχρι αργά χθες το απόγευμα κρατούνταν στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Η περιπέτεια των οκτώ αγροτών-δακοκτόνων και των 350 ακόμη αγροτών που εργάζονταν μαζί τους ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, όταν ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου «μπλόκαρε την πληρωμή τους, καθώς διαπίστωσε ότι τα δικαιολογητικά που είχαν προωθήσει σε αυτόν η Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας και οι αρμόδιοι του Οικονομικού Τμήματος δεν ήταν σωστά».

Οργισμένοι οι δακοκτόνοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, άρχισαν να αναζητούν διέξοδο στο πρόβλημα για το οποίο οι ίδιοι δεν είχαν καμία απολύτως ευθύνη. Αφού εισέπραξαν από τους τοπικούς παράγοντες, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ήρθε η σειρά των πολιτικών προσώπων να τους υποσχεθούν ότι με κάποια ειδική τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή θα δινόταν λύση στο πρόβλημά τους. Οπως καταγγέλλουν, τη συγκεκριμένη υπόσχεση την πήραν από τον Ηλείο αν. υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, αλλά δυστυχώς και αυτή έμεινε στα χαρτιά… Με αποτέλεσμα να βιώνουν, όπως λένε, την οικονομική εξαθλίωση και να μην έχουν -κυριολεκτικά- τα απαραίτητα για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Ετσι, αποφάσισαν χθες να κάνουν εκ νέου κατάληψη στο κτήριο της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed