ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

29 Μαρτίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια προς την Πολιτεία κάνουν  δύο επιχειρηματίες του Πύργου Ηλείας , οι επιχειρήσεις των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς στις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2012 που προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μεγάλο τμήμα της πόλης.

Ο Σταύρος Βυθούλακας και ο Κώστας Κακαλής τον Φεβρουάριο του 2012 είδαν τις επιχειρήσεις τους (εμπορία ξυλείας) στον Πύργο και στη Βαρβάσαινα αντίστοιχα ,  να καταστρέφονται ολοκληρωτικά καθώς μεγάλες ποσότητες νερού εισήλθαν στις αποθήκες και στις εγκαταστάσεις . Μαζί τους 75 ακόμη επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής,   υπέστησαν σοβαρότατες υλικές ζημιές από την πλημμύρα για την οποία όπως καταγγέλλουν , δεν φέρουν καμιά ευθύνη οι ίδιοι , αλλά οι τοπικοί παράγοντες και οι αρμόδιοι οι οποίοι δεν είχαν καθαρίσει τα αποστραγγιστικά αυλάκια και τα φρεάτια. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες σε αιρετούς η άλλους παράγοντες του δήμου Πύργου.

« Πέρασαν από τις επιχειρήσεις μας επιτροπές και κατέγραψαν την ζημιά ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Μας υποσχέθηκαν  μέσω του Επιμελητηρίου Ηλείας ότι θα αποζημιωθούμε μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν δίνει σημασία στις εκκλήσεις μας . Τηλεφωνούμε στο Υπουργείο Οικονομικών και μας εμπαίζουν . Καταστραφήκαμε , χάσαμε τα πάντα μέσα σε μερικές ώρες εξ αιτίας της ανευθυνότητας κάποιων παραγόντων. Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους να μας δώσουν την βοήθεια που μας αναλογεί. Δεν ζητιανεύουμε. Αυτά τα χρήματα τα δικαιούμαστε» – ανάφεραν  οι δύο επιχειρηματίες .   

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ : http://ionionfm.gr/player.php?clipid=45785&Narea=%C7%CB%C5%C9%C1,&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

         

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Καταστροφές, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed