Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ

14 Οκτωβρίου 2013 | By

Από την ΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Η είδηση άναψε φωτιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ο Γιώργος Παπαχρήστος, πολιτικός συντάκτης, εμβληματική φυσιογνωμία της εφημερίδας «Τα Νέα» συνελήφθη έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στα Ιωάννινα.

Λίγες ώρες αργότερα (αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος), ο Γιώργος Παπαχρήστος αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελική αρχή.

Η κόντρα Παπαχρήστου – Καμμένου δεν ξεκινά τώρα. Οπως λένε οι γνωρίζοντες, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο ή άδικο, ο τυποκτόνος νόμος Βενιζέλου έχει αφήσει πολλές φορές έρευνες στη μέση ή δυσχεραίνει έντονα το έργο των δημοσιογράφων, είτε κάνουν ρεπορτάζ είτε σχόλια, αφήνοντας συχνά στο απυρόβλητο πρόσωπα που θα έπρεπε να κάνουν παρέα στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο νόμος αυτός έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο να μένουν στα συρτάρια έρευνες, ακόμη κι αν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες για πρόσωπα ή γεγονότα, υπό το φόβο της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση, αν δεν υπάρχουν έγγραφα από διαρροές που να τ’ αποδεικνύουν όλα αυτά.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν κινδυνεύσει να χάσουν τα σπίτια τους κι άλλοι που βρίσκονται συχνά πυκνά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Απανωτά είναι τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, με τον Κώστα Βαξεβάνη, τη Δέσποινα Μπρούσαλη, ενώ πλείστες όσες φορές έχει βρεθεί στο εδώλιο και ο ρεπόρτερ της «Ε» Μάκης Νοδάρος, λόγω των αποκαλύψεών του στα κυκλώματα της Ηλείας και όχι μόνο. Η αείμνηστη συνάδελφός μας Αριστέα Μπουγάτσου, επίσης, βρέθηκε ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, για τα ρεπορτάζ της. Ολα αυτά έχουν κόστος, ψυχικό και οικονομικό, που καθαροί δημοσιογράφοι δεν μπορούν να το αντέξουν και το πολιτικό σύστημα το ξέρει και πατάει εκεί.

Είναι άδικο να μην έχει ο πολίτης -οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός- το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και να προσφύγει για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Είναι όμως τρελό η Δικαιοσύνη αντί ν’ ανοίγει την έρευνα για τις offshore να χτυπά το σαμάρι, δηλαδή τους δημοσιογράφους, που τη ζητούν.

a.stergiou@eleftherotypia.net

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=14/10/2013&s=paremvash&c=politikh

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed