ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

14 Οκτωβρίου 2013 | By

ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ «ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ» ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/10/2013&id=391473

Χρηματική αποζημίωση για την ανύπαρκτη φιλοξενία ατόμων στην διάρκεια των πυρκαγιών του 2007, στην αυθαίρετη ξενοδοχειακή του μονάδα που έχει μέσα στον Καϊάφα,  επιχείρησε να εγκρίνει ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος με την βοήθεια του νυν δημάρχου Γεωργίου Μπάμη που τότε ήταν δημοτικός σύμβουλος και δύο ακόμη συμβούλων .

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και προ ημερών  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ζαχάρως καταδίκασε,  τον νυν δήμαρχο της πόλης Γεώργιο Μπάμη, τον έκπτωτο δήμαρχος Πανταζή Χρονόπουλο, τους  δημοτικούς συμβούλους Δημήτριο Χρονόπουλου και Σπήλιο Φωτόπουλο και έναν αλλοδαπό ιδιώτη ,  σε φυλάκιση έξι μηνών για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας σε βάρος το δήμου.

Η ιστορία  σχετίζεται με την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως  ,  δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα , εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ) και με τα χρήματα που επιχείρησαν οι κατηγορούμενοι να εγκρίνουν μέσα από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  προκειμένου να αποζημιωθεί ο αλλοδαπός ιδιώτης που εκμεταλλευόταν τότε την μονάδα , για την ανύπαρκτη φιλοξενία προσώπων στην διάρκεια των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007.

Η ανωτέρω δαπάνη , όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο , δεν εγκρίθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το σχετικό ένταλμα επεστράφη ως αθεώρητο καθώς εκδόθηκε και ακυρωτική απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την σχετική απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Ζαχάρως.

Σημαντικό ρόλο  στην αποκάλυψη της υπόθεσης και στην καταδίκη των νυν και πρώην αιρετών της Ζαχάρως, έπαιξαν οι προσφυγές προς την Δικαιοσύνη και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης .

Σε αυτές αναφέρεται κατηγορηματικά ο παράνομος τρόπο έγκρισης του συγκεκριμένου κονδυλίου ενώ επισημαίνεται ότι ουδέποτε έγινε φιλοξενία προσώπων στην αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα .Οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν μάλιστα ότι από το 2008 που εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση η σχετική δαπάνη μέχρι το 2010 ,  « έχει μεταβληθεί πολλάκις άλλοτε προς τα πάνω και άλλοτε προς τα κάτω μέχρι να κατασταλάξει στα 26.340 ευρώ…»      

 Σημειώνεται ότι τις οικοδομικές  παρανομίες του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα επισημαίνει και η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οπως αναφέρεται, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα είναι παράνομες και γι’ αυτό ζητήθηκε  η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας…

Όπως είχε αποκαλυφθεί τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και πρώην  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος έκανε λόγο ευθέως  για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους …Παραδόξως όμως μήνυση σε βάρος των αγνώστων πλαστογράφων δεν έκανε ποτέ !

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed