ΛΙΜΝΕΣ ΑΛΦΕΙΟΥ : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

6 Νοεμβρίου 2013 | By

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΩΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ILIALIVE.GR http://www.youtube.com/watch?v=mtGPZ8H0ylQ#t=25

Ηχηρό μήνυμα κατά της προσπάθειας τρομοκρατίας και της ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων στις «Λίμνες» του Αλφειού από την δημοτική αρχή Πύργου , Ολυμπίας και την αστυνομία  , έδωσαν εκατοντάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ καθώς και η Δικαιοσύνη .

Με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας Πύργου Ηλείας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο , ο αγρότης Χρήστος Βλάχος το οποίον «απήγαγε» η αστυνομία στις 3 προχθές το πρωί με την κατηγορία της παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης  σε βαθμό κακουργήματος (!).

Ο αγρότης μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους συμμετείχε στην κατάληψη της χωματερής της ντροπής δίπλα από τον ποταμό Αλφειό που προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν ασκώντας τρομοκρατία τοπικοί παράγοντες της Ηλείας .  

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας , πραγματοποιώντας ένα πρωτοφανές σώου αυταρχικότητας και τρομοκρατίας , μετέφεραν  στα δικαστήρια του Πύργου σιδηροδέσμιο τον αγρότη για να απολογηθεί προκαλώντας την οργισμένη έκρηξη των εκατοντάδων πολιτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια του Πύργου. Ακολούθησε ένταση με τους αστυνομικούς να απωθούν βίαια τους πολίτες η οποία εκτονώθηκε μετά από μερικά λεπτά .

Αστυνομικοί επιχείρησαν να απαγορεύσουν αυθαίρετα την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου που είχε προταθεί από την πλευρά των δικηγόρων του αγρότη να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση των δικηγόρων και των πολιτών ώστε ο δημοσιογράφος να φτάσει στο γραφείο της ανακρίτριας.  

Οι καταθέσεις των μαρτύρων  υπεράσπισης του αγρότη στον ανακριτή και η δική του η απολογία , προκάλεσαν την πλήρη κατάρρευση των κατηγοριών σε βάρος του με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο .

Οι δικηγόροι του αγρότη Δώρα Καλάκου και Αθανασία Κουσκουρή δήλωσαν ότι κατέρρευσε πλήρως η κατηγορία σε βάρος του και αυτό – όπως είπαν – φάνηκε από την μη επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.

« Η αυταρχικότητα και η τρομοκρατία ορισμένων τοπικών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας σε βάρος των πολιτών δεν θα περάσει . Ο αγώνας των κατοίκων στις Λίμνες του Αλφειού συνεχίζεται» – δήλωσαν μετά το πέρας της διαδικασίας .    

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed