ΙΔΟΥ Η «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΤΖΙΑ !

6 Νοεμβρίου 2013 | By

 ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στις Λίμνες του Αλφειού στην Ηλεία εκεί όπου εκατοντάδες κάτοικοι αντιδρούν δυναμικά στην επαναλειτουργία μιας παράνομης χωματερής δίπλα από τον ποταμό και πολύ κοντά στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Οι διωκτικές Αρχές της Ηλείας προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστική συμπεριφορά των κατοίκων που αντιτίθεται στο οικολογικό έγκλημα, άρχισαν από χθες να χρησιμοποιούν μεθόδους όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα  και απαγωγές !

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής ,αστυνομικοί «απήγαγαν» χθες στις 3 το πρωί τον κάτοικο Βλάχο Χρήστο από το χωριό Φλόκα , την ώρα που αυτός έφυγε από τον χώρο της κατάληψης προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του.

Ο πολίτης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας μετά από μήνυση των δημάρχων Πύργου και Ολυμπίας ,  με την κατηγορία ότι μαζί άλλους κατοίκους παρεμπόδισαν χθες την προσέγγιση των απορριμματοφόρων στην αποκλεισμένη από τους κατοίκους περιοχή.

Σε βάρος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (!) για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης και παραπέμφθηκε στον ανακριτή Πύργου να απολογηθεί…

Όπως κατήγγειλε στην «Ε»   η δικηγόρος του Δώρα Καλάκου, η αστυνομία με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων  τον κλείδωσε στο κρατητήριο όλη την νύχτα μαζί με άλλους ποινικούς , σε ένα χώρο άθλιο και δεν του επέτρεψε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και τους συμπολίτες του.

« Εγώ ενημέρωσα την 80χρονη έντρομη μητέρα του σήμερα στις 9 το πρωί όταν μάθαμε ότι κρατείται. Το εξωφρενικό είναι ότι αυτόν τον άνθρωπο τον έφεραν με χειροπέδες  στα δικαστήρια λες και είναι κάποιος εγκληματίας. Η δίωξη εναντίον του δεν στέκει και είναι μέσα στο πλαίσιο τρομοκρατίας των πολιτών . » – ανέφερε η κ. Καλάκου.

Ο συγκεκριμένος πολίτης συνελήφθη από την αστυνομία 12 ώρες μετά την συνέντευξή του στο περιφερειακό  ραδιόφωνο Δυτικής Ελλάδας Ionion FM. Όπως καταγγέλλουν , μετά την απαγωγή του πολίτη , αστυνομικοί της ασφάλειας άρχισαν να καταγράφουν τους αριθμούς κυκλοφορίας των κατοίκων που μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Οι κάτοικοι της περιοχής  κάνουν λόγω για πρωτοφανή αστυνομική τρομοκρατία που μοιάζει με την υπόθεση των Σκουριών της Χαλκιδικής και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στη θέση τους αμετακίνητοι μέχρι να δικαιωθούν.

 « Η αστυνομία ότι έπραξε το έπραξε  με γνώμονα την  νομιμότητα» – δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης.

Για καταστάσεις που θυμίζουν τα γεγονότα στη περιοχή στις Σκουριές της Χαλκιδικής  έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη.

« Καταδικάζουμε την αυταρχική και απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την Πέμπτη την περιοχή ενώ σύντομα το θέμα θα το φέρουμε με ερώτηση και στη Βουλή» – δήλωσε στην «Ε» η κ. Σαλτάρη.-       

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed