Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

29 Δεκεμβρίου 2013 | By

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΥΡΓΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ  

‘Επεσαν τελικά οι υπογραφές για την περιβόητη ΚΥΑ που υποχρεώνει  τους δήμους Πύργου και Ολυμπίας να αφήσουν στο περιθώριο την ρίψη απορριμμάτων σε προστατευόμενες δασικές και αναδασωτέες περιοχές και να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η υπογραφή της ΚΥΑ όπως αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ως παράνομες όλες τις ενέργειες των δύο δήμων να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στις Λίμνες του Αλφειού και άλλους χώρους καθώς μεταξύ άλλων επισημαίνει :

«Την ανάγκη παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης όλων των Ανεξέλεγκτων Χώρων Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) και την αποφυγή δημιουργίας νέων Χ.Α.Δ.Α., χάριν της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.»

Όπως αναφέρεται σε αυτή : « Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας, που είναι σωρευμένα στους οικισμούς των δήμων αυτών και η ποσότητα τους εκτιμάται σε 2.500 τόνους θα διατεθούν στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής.»

Η ΚΥΑ όπως αναφέρεται σε αυτή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ καθώς :

« Σε περίπτωση παράλειψης εφαρμογής της παρούσας απόφασης, καταλογίζονται ποινικές, αστικές ή διοικητικές ευθύνες στον υπεύθυνο για την μη εφαρμογή της φορέα, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.»

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων :

 Ο Δήμος Πύργου οφείλει:  Να μεριμνήσει για τη διευθέτηση της περιοχής της εγκατάστασης δεματοποίησης στη θέση «Ποτόκι», σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 9 της κοινής υπουργικής απόφασης 50910/2003 (σχετ.9).

 Να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. στη θέση «Λίμνες».

 Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας οφείλει:  Να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. στη θέση «Πολυπόταμος Πελοπίου».

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΤΗ ΤΗΝ  KYA

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed