Στο Hot Doc που κυκλοφορεί: Ποιων δημοσιογράφων τα δάνεια πλήρωσε ο Ρέστης

30 Ιανουαρίου 2014 | By

Δύο πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι και αναμφίβολα διαμορφωτές της κοινής γνώμης πήραν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε για χάρη τους ο τραπεζίτης Βίκτορας Ρέστης.

Ο Ρέστης αφέθηκε ελεύθερος στις 12 του περασμένου Δεκεμβρίου ενώ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την τράπεζα FBB για να δανειοδοτεί επιχειρήσεις συμφερόντων του. Επιχειρήσεις οι οποίες δεν παρείχαν στην τράπεζα τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Προκειμένου να αποφυλακιστεί, ο Βίκτορας Ρέστης κατέβαλε το ποσό που αντιστοιχούσε στα δάνεια που έδωσε στις δικές του εταιρίες ή offshore εταιρίες συμφερόντων του. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του εισαγγελέα και της ανακρίτριας, ο εφοπλιστής κατέβαλε τα ποσά που αντιστοιχούσαν στα δάνεια για τα οποία είχε προσωπική ευθύνη.

Το περίεργο όμως είναι πως η καταβολή του Ρέστη δεν περιορίστηκε στα δάνεια των δικών του εταιριών, αλλά πλήρωσε και δάνεια άλλων φυσικών προσώπων και εταιριών προκειμένου να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του. Δύο από αυτούς είναι γνωστοί δημοσιογράφοι και τα ονόματά τους, μαζί με τα ποσά που έλαβαν ως «δωράκι» από τον Βίκτορα Ρέστη, αποκαλύπτει το Hot Doc.

Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε τα ντοκουμέντα στο Hot Doc που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Δείτε ακόμη το σχετικό άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη με τίτλο: «Να λες τη δυσάρεστη αλήθεια, όταν το ψέμα είναι το ευχάριστο που όλοι περιμένουν»

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed