ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ – ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ – ΣΑΛΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

12 Μαΐου 2014 | By

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε σήμερα σχετικά με τη δολοφονία του Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα Ηλείας, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δράστη απόπειρας διάρρηξης:

«Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία. Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του».

Με εντολή του Υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.

Παναγούλης Ηλίας – Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας

«Η ελληνική αστυνομία θρηνεί ένα ακόμα θύμα στον αγώνα για την πάταξη του εγκλήματος. Ένας αστυνομικός 35 χρονών πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ένας αστυνομικός των 800 ευρώ παρότι δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, από υψηλό αίσθημα καθήκοντος προσπάθησε να αποτρέψει μία διάρρηξη οικίας και έχασε την ζωή του. Για το γεγονός αυτό θρηνούμε, για εμάς τους αστυνομικούς το αίμα του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, μας προτρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να προστατέψουμε την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας και αυτό για εμάς αποτελεί λόγο τιμής προς την κοινωνία.

Ο Βασίλης υπήρξε διακεκριμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας και κοσμούσε με την παρουσία του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Βασίλης πάσχιζε όπως όλοι μας πασχίζουμε καθημερινά, να διασφαλίσουμε την ζωή και την περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Κρατούμε στην καρδιά μας την εικόνα του και ως παρακαταθήκη τις αρχές και τις αξίες για τον συνάνθρωπο. Είναι καιρός ωστόσο να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι είναι άσκοπες οι ανθρωποθυσίες, είναι άσκοπο να ρέει αίμα αθώων ανθρώπων και είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι μας ότι είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε ο επανασχεδιασμός σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών του σωφρονιστικού μας συστήματος. Είναι αδιανόητο κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή εγκληματίες να τιμωρούνται με ποινές ασήμαντες και να κυκλοφορούν ελεύθεροι χλευάζοντας την κοινωνία και την δημοκρατία μας εκτιμώντας το ελάχιστο της ποινής τους.

Ο Βασίλης υπήρξε το θύμα ενός τέτοιου εγκληματία.

Απευθυνόμενοι προς κάθε κατεύθυνση προειδοποιούμε ότι εάν δεν ληφθεί μέριμνα για την επίλυση του σημαντικού αυτού ζητήματος τότε πολύ σύντομα θα βρεθούμε ενώπιον της βαρβαρότητας της τοπικής αυτοδικίας.»

ΔΗΛΩΣΗ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη , Βουλευτού  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ 

Σήμερα η οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά η Α.Δ. Ηλείας θρηνεί έναν ακόμη Αστυνομικό της. Οι αστυνομικοί της Ηλείας ,οικονομικά εξαθλιωμένοι,

δίνουν καθημερινή μάχη υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους κόντρα στην έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού  ενεργώντας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία υπερασπίζονται  τα έννομα δικαιώματα και ασφάλεια των Ηλείων πολιτών. Έτσι και ο Υπαρχ/κας  Μαρτζάκλης  Βασίλειος, αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πιστός στο καθήκον αντέδρασε με ηρωισμό προκειμένου να προστατεύσει τους συμπολίτες του ,έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του με την ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed