ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

3 Ιουλίου 2014 | By

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 

ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ – 17 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Ένα βήμα πριν την αργία , πριν καλά – καλά προλάβει να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα,  βρίσκεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί από τις δικαστικές Αρχές της Ηλείας , ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και φοροδιαφυγή – αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων .

Αργά χθες το μεσημέρι ο κ. Λιατσής μετά την πολύωρη απολογία του στον Ανακριτή , αφέθηκε ελεύθερος με τους  περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τα χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ !

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Η υπόθεση σχετίζεται με την έρευνα που έκανε το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας στα οικονομικά του δήμου και  αφορά την χρονική περίοδο 2002-2006 .

Σύμφωνα με το 847/16.3.2011 έγγραφό του ΣΔΟΕ , ο δήμος του Πύργου αποδέχθηκε αναλυτικά εικονικά φορολογικά στοιχεία : 26 το 2002, 16 το 2003, 25 το 2004, 99 το 2005 και 150 για τη χρήση του 2006.  Η κομπίνα αγγίζει συνολικά τα 2 εκ. ευρώ.

Μαζί με τον κ. Λιατσή κατηγορούνται από τις δικαστικές αρχές της Ηλείας 16 ακόμη άτομα , μεταξύ των οποίων αυτοδιοικητικοί παράγοντες και υπάλληλοι του δήμου.

Η ταυτότητα εφτά εξ αυτών δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις δικαστικές αρχές σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δέκα,  που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της άμεσης συνέργειας κατά συναυτουργία σε απιστία στην υπηρεσία κατ εξακολούθηση.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Με βάση το κατηγορητήριο , ο φορολογικός έλεγχος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας αποκάλυψε πληθώρα περιπτώσεων έκδοσης εικονικών τιμολογίων από επαγγελματίες της περιοχής που συναλλάσονταν την επίμαχη ελεγχόμενη περίοδο με τον δήμο του Πύργου , με αντικείμενο είτε εκτέλεσης έργων για λογαριασμού αυτού, είτε προμήθειας υλικών με φανερή υπερτιμολόγηση της αξίας αυτών και τα οποία τιμολόγια αποδέχονταν οι αρμόδιοι του δήμου…

Ενδεικτικό του γενικότερου κλίματος που επικρατούσε την επίμαχη χρονική περίοδο μεταξύ ορισμένων εργολάβων και παραγόντων της τότε δημοτικής αρχής του Πύργου,  είναι η αποκάλυψη σε έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών,  ότι μέλος της εννεαμελούς επιτροπής παραλαβής των έργων είχε δηλώσει δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο ότι : «…υπήρχε κύκλωμα εργολάβων και προμηθευτών που με εικονικά τιμολόγια εισέπρατταν χρήματα και ότι ο ίδιος δεχόταν πιέσεις και κρατούσε παθητική στάση !»  

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ «ΦΩΤΙΑ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ 

Μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ερωτηματικά παρουσιάζει η δικαστική πορεία της υπόθεσης καθώς η πρώην Ανακρίτρια του Πύργου προσπάθησε να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα της υπόθεσης ,  κάνοντας λόγο για ανυπαρξία ενδείξεων ενοχής σε βάρος των εμπλεκομένων.

Όμως στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών επέστρεψε την σχετική δικογραφία στην εισαγγελία του Πύργου ζητώντας να μη τεθεί αυτή στο αρχείο , να συνεχιστεί η κυρία ανάκριση και να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος σημειώνοντας ότι η τότε Ανακρίτρια του Πύργου …κατέληξε στο συμπέρασμά της υποτιμώντας μια σειρά γεγονότων τα οποία και απαριθμεί αναλυτικά…  

***To www.apoakalypseis.com  επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Λιατσή αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Όμως από το περιβάλλον του ανέφεραν ότι άδικα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος εμπλέκεται στην υπόθεση και ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό εναντίον του . 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed