ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΠΗΝ

5 Ιουλίου 2014 | By

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ;  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πριν από μερικούς μήνες , στον Πύργο της Ηλείας, κάποιοι «συνάδελφοί» μου, αφού έλυσαν όλα τους τα προβλήματα με τους εκδότες τους ,  αποφάσισαν ότι έπρεπε να «καθαρίσουν» οριστικά με μένα μέσω της δημοσιογραφικής ένωσης στην οποία ανήκουν .

Εστειλαν λοιπόν ομαδική επιστολή στην ΕΣΗΕΠΗΝ , υπογράφοντας ως «δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία» ,   ζητώντας να επιληφθεί της τιμωρίας μου επειδή – όπως έλεγαν – καταφερόμουν συχνά εναντίον τους.

Εννοώντας προφανώς την κριτική που ασκούσα , στην προκλητική σιωπή τους για σοβαρότατα ζητήματα που αφορούσαν επώνυμους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Μόνο που εξαπάτησαν την Ενωσή τους καθώς δεν είχαν υπογράψει όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ Ηλείας την συγκεκριμένη επιστολή παρά μόνο η «γνωστή παρεούλα» του Πύργου ,  που έχει μπερδέψει την δημοσιογραφία με τον καφέ και τις δημόσιες σχέσεις…

Όπως ήταν αναμενόμενο το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ τους εξήγησε ότι δεν μπορεί να πράξει κάτι εναντίον μου αφού ανήκω σε άλλη δημοσιογραφική ένωση  (ΕΣΗΕΑ) και τους πρότεινε ανεπίσημα αν θέλουν να με καταγγείλουν για αντισυναδελφική συμπεροφορά να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ στην οποία ανήκω.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα , δεν έμειναν όμως μόνο στην καταγγελία. Επιχείρησαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα και με την δικηγόρο μου , η οποία τυγχάνει να είναι δικηγόρος της ΕΣΗΠΗΝ, ζητώντας εξηγήσεις γιατί αυτή έρχεται και με υποστηρίζει νομικά στα δικαστήρια. Λες και δεν έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ στα δικαστήρια όποιον δικηγόρο θέλω…

Φυσικά όλοι αυτοί οι τύποι δεν τόλμησαν ποτέ να μου κάνουν καταγγελία στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καθώς γνώριζαν εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο θα τους εξέθετε ανεπανόρθωτα από τα στοιχεία που θα παρουσίαζα  εναντίον τους.

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα όλοι αυτοί οι «καταγγέλλοντες»  που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι και είναι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες αλλά και στην δημοσιογραφική Ενωση που ανήκουν.

Ας μας πουν λοιπόν γιατί έθαψαν την είδηση της κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του νεοεκλεγέντα δημάρχου του Πύργου που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ας μας πουν γιατί δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους πολίτες για την είδηση που έγινε πρώτη σε όλες σχεδόν τις ελληνικές ενημερωτικές σελίδες .

Ας  μας εξηγήσουν γιατί μετά από τις έντονες δημόσιες  διαμαρτυρίες μου μέσω της ιστοσελίδας μου και της εκπομπής μου στο ραδιόφωνο , προχώρησαν όχι στην δημοσίευση της είδησης αλλά σε ψευδείς αναφορές γύρω από την υπόθεση προσπαθώντας να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη και να απαξιώσουν την δημοσιογραφική έρευνα.

Καλώ δημόσια το Δ. Σ. και το  Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ να παρέμβει άμεσα . Να ερευνήσει το θέμα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τα μέλη του εκείνα από την Ηλεία που απέκρυψαν από τους πολίτες την  είδηση για τον δήμαρχο του Πύργου.

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δημοσιογραφία δεν είναι το λιβάνισμα και οι αβανταδόρικες συνεντεύξεις με τα πρόσωπα της εξουσίας που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη για την παραβατική τους συμπεριφορά . Είναι η αυστηρή κριτική , ο έλεγχος και η αποκάλυψη μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα.

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι την ώρα που αυτοί κάνουν δημόσιες σχέσεις, βολεύονται και αβαντάρουν διάφορους επώνυμους , κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους , ζουν με την αγωνία μήπως πάθουν κάτι αυτοί και οι οικογένειές τους από τα κυκλώματα της διαφθοράς.

Και κάποιοι άλλοι είναι στην ανεργία αποκλεισμένοι από τα κυκλώματα της Ηλείας… Και κάποιοι τρέχουν στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες…

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed