ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ

25 Ιουλίου 2014 | By

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ -ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ   ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ  

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΑΙ Α.ΜΑΡΙΝΟΣ 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και καυστικός ήταν χθες στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής , για την απίστευτη (ν)τροπολογία που επιχείρησαν να καταθέσουν  δέκα συνάδελφοί του  της ΝΔ,  μεταξύ των οποίων οι Ηλείοι Κ. Τζαβάρας και Α. Μαρίνος, στο νομοσχέδιο που αφορούσε θέματα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με σκοπό να δώσουν συγχωροχάρτι στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και γενικά σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες που κατηγορούνται από την Δικαιοσύνη για κακουργηματικά αδικήματα. 

Το θέμα που έφερε στο φώς της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος προκάλεσε πανελλαδικά σάλο και έντονες αντιδράσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο . Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς εκ των δέκα βουλευτών που κατέθεσαν την προκλητική Τροπολογία δεν πήγε στην Βουλή για την υποστηρίξει.

Το  www.apokalypseis.com δίνει στην δημοσιότητα ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή στο επιχειρούμενο συγχωροχάρτι από τους δέκα βουλευτές της ΝΔ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ :

«  Και σήμερα, όμως, στη σημερινή συζήτηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχει κατατεθεί μια επαίσχυντη τροπολογία από δέκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζητείται, ούτε λίγο ούτε πολύ, η τροποποίηση του εδαφίου β΄, της παραγράφου 2 του άρθρου 236 του ν. 3852/2010.

Τι αφορά η διάταξη αυτή; Αφορά την αυτοδίκαιη έκπτωση δημοτικών αρχών ή περιφερειακών αρχών, αυτοδιοικητικών σε κάθε περίπτωση, όταν έχουν τελέσει κακούργημα για το οποίο υπάρχει αμετάκλητη ασκηθείσα ποινική δίωξη, παραπομπή δηλαδή στο ακροατήριο, και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Αυτή η διάταξη, τη σημερινή μέρα της αποκατάστασης της δημοκρατίας, κυρία Υπουργέ, έρχονται και ζητάνε να αλλάξει. Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, όμως, αγαπάει και το νοικοκύρη! Διότι η τροπολογία αυτή –κοιτάξτε να δείτε τι συμβαίνει προς δόξα της Δημοκρατίας!- είχε κατατεθεί στις 23 Ιουλίου 2014 και είχε πάρει αριθμό 1615 και η ίδια τροπολογία κατατέθηκε ακριβώς την προηγούμενη μέρα με αριθμό 1610.

Ποια είναι η διαφορά των δύο κειμένων; Η διαφορά είναι ότι στο δεύτερο κείμενο ζητάνε την αντικατάσταση του συγκεκριμένου άρθρου, όπως σας είπα, ενώ στο πρώτο ζητάτε την κατάργησή του.

Δηλαδή, να έχουν τελεστεί κακουργήματα, να υπάρχει αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη σε κακούργημα, να υπάρχει προφυλάκιση, προσωρινή κράτηση ή περιοριστικοί όροι και αυτοί οι δέκα κύριοι συνάδελφοι ζητάνε, το πρώτον, κυρία Υπουργέ, να καταργηθεί η διάταξη. Φαίνεται ότι κάποιος τους είπε: «θα μας πάρουν με τις πέτρες». Και επανήλθαν την επομένη με αυτό που συζητάμε σήμερα, τη δεύτερη τροπολογία.

Κυρία Υπουργέ, καταθέτω τις δύο τροπολογίες για τα Πρακτικά της Βουλής και σας καλώ σήμερα να μη συνδέσετε το όνομά σας με αυτό το επαίσχυντο κείμενο.

Σας καλούμε να μη συνδέσετε το όνομά σας με αυτήν, να μην κάνετε δεκτή αυτήν την τροπολογία. Είναι ντροπή για δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά κακουργήματα και στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να ζητάνε Βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα να μην εκπέσουν αυτοδικαίως του αξιώματός των.

Το μόνο παρήγορο, κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι από του δέκα Βουλευτές που έχουν υπογράψει αυτό το κατάπτυστο κείμενο, δεν έχει έρθει κανένας στη Βουλή να το υποστηρίξει. Κάτι είναι κι αυτό. Είναι αυτό που λέμε: «υπάρχει και φιλότιμο».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed