ΚΑΙ ΝΕΑ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ !

31 Ιουλίου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Κωμικοτραγικές διαστάσεις λαμβάνει στη Βουλή η συνεχιζόμενη αγωνιώδης προσπάθεια, αυτή την φορά , δεκατριών βουλευτών της ΝΔ, ( μεταξύ τους τρείς από την ΗλείΑ !) να παρέχουν μέσω ειδικής τροπολογίας , τείχος προστασία σε αιρετούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ –http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/07/2014&s=en-staseis&c=politikh

Φωτογραφική (ν)τροπολογία

Η τροπολογία χαρακτηρίζεται από πολιτικά πρόσωπα της Δυτικής Ελλάδας ως «φωτογραφική» για τον  νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Πύργου με την στήριξη της ΝΔ Γαβρίλη Λιατσή , σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ενώ πρόσφατα του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εξ αιτίας κομπίνας που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στον δήμο Πύργου με πλαστά και εικονικά τιμολόγια , την περίοδο 2002-2006. ΔΙΑΒΑΣΤΕ – http://apokalypseis.com/?p=4770

Μια περίπου εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις την «πόρτα» που έφαγαν στη Βουλή οι βουλευτές που επιχείρησαν να περάσουν παρόμοια τροπολογία την οποία κατέθεσαν , στο σχέδιο νόμου «Φάροι , Στρατολογία και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας ! οι βουλευτές επανήλθαν και κατέθεσαν νέα τροπολογία αυτή τη φορά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο : «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση, βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας»!

Στην τροπολογία την οποία υπογράφουν αυτή την φορά τρείς εκ των τεσσάρων Ηλείων βουλευτών της ΝΔ , ο Κώστας Τζαβάρας, ο Ανδρέας Μαρίνος , ο Γιώργος Κοντογιάννης και δέκα ακόμη βουλευτές της ΝΔ, ζητείται να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την τιμωρία με αργία των αυτοδιοικητικών παραγόντων που διώκονται για κακουργήματα και παραπέμπονται σε δίκη έχοντας  περιοριστικούς όρους .

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να τιμωρείται ο αυτοδιοικητικός παράγοντας με αργία μόνο όταν παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα και έχει διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή! 

Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ

Στην αρχική τους τροπολογία που είχαν καταθέσει προ ημερών η οποία και απορρίφθηκε, ζητούσαν την κατάργηση του σχετικού νόμου και την τιμωρία των αυτοδιοικητικών μόνο όταν υπήρχε σε βάρος τους αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση .

Επαίσχυντη προσπάθεια …

Μάλιστα η πρώτη τους τροπολογία στη Βουλή που είχε αποκαλύψει η «Ε» είχε χαρακτηριστεί «επαίσχυντη» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή ο οποίος και έκανε ειδική αναφορά γι αυτή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ –http://apokalypseis.com/?p=4779 

« Είναι ντροπή για δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά κακουργήματα και στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να ζητάνε Βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα να μην εκπέσουν αυτοδικαίως του αξιώματός των.» – είχε αναφέρει στη Βουλή ο κ. Κοντονής .

Σάλος στη Βουλή !

Χθές ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε την νέα προσπάθεια των βουλευτών της ΝΔ να περάσουν παρόμοια τροπολογία και δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτή δεν πρέπει να περάσει από την Βουλή καθώς αποτελεί – όπως τόνισε – μεγάλη προσβολή για το πολιτικό μας σύστημα .

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα προσπάθεια των βουλετών της ΝΔ να παρέχουν προστασία στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διώκονται για κακουργήματα , έχει προκαλέσει σάλο ακόμη και μέσα στους κόλπους του κόμματός τους.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας κατηγορούν για υποκρισία τους βουλευτές της ΝΔ που επιμένουν στην ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς όπως λένε δεν κάνουν το ίδιο και για τους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και να πάνε στο σπίτι τους.-     

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed