ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ;

6 Αυγούστου 2014 | By

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ! 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τις αποφάσεις των δικαστηρίων της  Πάτρας,  μετά την νέα προκλητική – όπως καταγγέλλεται – αθώωση για δεκατρείς συνολικά αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κρατικούς υπαλλήλους της Ηλείας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και τα συντριπτικά  στοιχεία.  Η υπόθεση  έχει να κάνει με το θέμα της παράνομης μετακύλισης  προστίμων ιδιωτών στον δήμο της Ζαχάρως , για τις  παράνομες παραλιακές καντίνες στον  «αμαρτωλό»  δήμο .

Το δικαστήριο μετά από 13 συνολικά συνεδριάσεις , κήρυξε αθώους τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους  στην υπόθεση , μετατρέποντας για ορισμένους τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμελήματα !  Τα οποία ωστόσο στην συνέχεια παραγράφηκαν (!) καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε παρέλθει η πενταετία,  ενώ για άλλους θεώρησε ότι δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση.

Κι αυτό παρά την εισαγγελική πρόταση περί καταδίκης του έκπτωτου δήμαρχου της Ζαχάρως Παντάζη Χρονόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου του.

Είχαν αναβάλει την δίκη 2 χρόνια !

Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι αυτή είχε εισαχθεί να εκδικαστεί στις 7.12.2011 αλλά οι δικαστές της Πάτρας την ανέβαλαν για δύο χρόνια ! και την προσδιόρισαν εκ νέου για τις 25.11.2013 όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι τα πλημελείμματα είχαν παραγραφεί !

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα   είχαν παραπεμφθεί  να δικαστούν για δεκατέσσερις  συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία , ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ.

Στοιχεία φωτιά και ερωτηματικά 

Χθες ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Σαντάρμης με αφορμή την αθώωση των δεκατριών ατόμων, έστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών και ζητάει να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Σαντάρμης που κοινοποιεί μεταξύ άλλων , στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  επικαλείται :

1)  Το 266/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών βάση του οποίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

2)  Την 3123/18-5-2009 Πορισματική Εκθεση της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας που ανέδειξε το μέγεθος των παρανομιών.

3)  Την  392Α/2013 Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που βεβαιώνει τις παρανομίες.

4)  Τις καταθέσεις στον δικαστήριο εννέα μαρτύρων ( δημοτικοί σύμβουλοι , οικονομική επιθεωρήτρια, υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας  και Πολεοδομίας) που βεβαίωσαν τις κατηγορίες.

« Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από την πρόσφατη αθώωση του ΜΟΔ επίσης της Πάτρας σχετικά με την δίκη των φραουλοπαραγωγών που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών , προς προστασία του κύρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος , απευθύνω προς εσάς έκκληση όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του δικαιωματός σας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης  κατά της αθωωτικής απόφασης ως προς τους δύο βασικούς κατηγορούμενους…» – αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σαντάρμης. –  

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed