Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

2 Αυγούστου 2014 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=441885

Πριν από μερικούς μήνες, στον Πύργο της Ηλείας, κάποιοι «συνάδελφοί» μου, στο περιθώριο της παρουσίασης ενός τσελεμεντέ μαγειρικής που είχε εκδώσει Ηλείος δημοσιογράφος, αφού έλυσαν όλα τους τα προβλήματα με τους εκδότες τους, αποφάσισαν ότι έπρεπε να «καθαρίσουν» οριστικά με τον υπογράφοντα μέσω της δημοσιογραφικής ένωσης στην οποία ανήκουν.

Εστειλαν, λοιπόν, ομαδική επιστολή στην ΕΣΗΕΠΗΝ, υπογράφοντας ως «δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία», ζητώντας να επιληφθεί της τιμωρίας μου, επειδή -όπως έλεγαν- καταφερόμουν συχνά εναντίον τους. Εννοούσαν προφανώς την αυστηρή κριτική που ασκούσα στην προκλητική σιωπή τους για τα σοβαρότατα ζητήματα που αφορούσαν επώνυμους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κομματικά στελέχη και κρατικούς υπαλλήλους που εμπλέκονταν σε ένα δαιδαλώδες κύκλωμα διαπλοκής και διαφθοράς.

Μόνο που οι συγκεκριμένοι εξαπάτησαν την Ενωσή τους, καθώς δεν είχαν υπογράψει όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ Ηλείας τη συγκεκριμένη επιστολή, όπως ισχυρίζονταν, παρά μόνο η «γνωστή παρεούλα» του Πύργου της Ηλείας, που έχει μπερδέψει τη δημοσιογραφία με τον καφέ και τις δημόσιες σχέσεις.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το δ.σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ τούς εξήγησε ότι δεν μπορεί να πράξει κάτι εναντίον μου, αφού ανήκω σε άλλη δημοσιογραφική ένωση (ΕΣΗΕΑ) και τους πρότεινε ανεπίσημα αν θέλουν να με καταγγείλουν για αντισυναδελφική συμπεριφορά να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ στην οποία ανήκω.

Οι συγκεκριμένοι επιχείρησαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα και με τη δικηγόρο μου, η οποία τυγχάνει να είναι δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, ζητώντας εξηγήσεις γιατί αυτή έρχεται και με υποστηρίζει νομικά στα δικαστήρια. Λες και δεν έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ στα δικαστήρια όποιον δικηγόρο θέλω…

Φυσικά όλοι αυτοί οι καλοί «συνάδελφοι» δεν τόλμησαν ποτέ να μου κάνουν καταγγελία στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, καθώς γνώριζαν εκ των προτέρων ότι κάτι τέτοιο θα τους εξέθετε ανεπανόρθωτα από τα στοιχεία που θα παρουσίαζα εναντίον τους.

Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η ώρα όλοι αυτοί οι «καταγγέλλοντες», που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι και είναι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ, να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες αλλά και στη δημοσιογραφική Ενωση που ανήκουν.

Ας μας πουν, λοιπόν, γιατί έθαψαν την είδηση της επαίσχυντης (ν)τροπολογίας των βουλευτών της Ν.Δ. για την προστασία του νεοεκλεγέντα δημάρχου του Πύργου Ηλείας Γαβρίλη Λιατσή, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους; Ας μας πουν γιατί δεν ενημέρωσαν ως ώφειλαν τους πολίτες για την είδηση που έγινε πρωτοσέλιδο στην «Ε», στο «Κουτί της Πανδώρας» του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και σε άλλες σοβαρές ενημερωτικές ιστοσελίδες;

Καλώ λοιπόν δημόσια το δ.σ. και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ να παρέμβουν άμεσα. Να ερευνήσουν το θέμα και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τα μέλη τους εκείνα από την Ηλεία που έκρυψαν και κρύβουν από τους πολίτες με προκλητικό τρόπο σοβαρότατες ειδήσεις που αφορούν επώνυμα πρόσωπα της Ηλείας.

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι την ώρα που αυτοί κάνουν δημόσιες σχέσεις, βολεύονται και αβαντάρουν διάφορους επωνύμους, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους ζουν με την αγωνία μήπως πάθουν κάτι αυτοί και οι οικογένειές τους από τα κυκλώματα της διαφθοράς. Και κάποιοι άλλοι βιώνουν την ανεργία αποκλεισμένοι από τα παντοδύναμα κυκλώματα της Ηλείας, ενώ κάποιοι τρέχουν στα δικαστήρια για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες…

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed