Οργή, πόνος και «κατηγορώ»

26 Αυγούστου 2014 | By

ΗΛΕΙΑ: ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/08/2014&id=444530

Ενα σιωπηλό ανθρώπινο ποτάμι από μαυροφορεμένες γυναίκες και σκυθρωπούς άντρες ανηφόρισε αργά χθες το απόγευμα στο λόφο όπου είναι σκαρφαλωμένο το μαρτυρικό χωριό της Αρτέμιδας, στην Ηλεία. Εκεί όπου πριν από επτά χρόνια δεκάδες αθώοι πολίτες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις φλόγες που κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά την Ηλεία.

Δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί το θάνατο τόσων ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, ο κόσμος που χθες ανηφόρισε στο μαρτυρικό χωριό της Αρτέμιδος ΗλείαςΔεν ξεχνά και δεν συγχωρεί το θάνατο τόσων ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, ο κόσμος που χθες ανηφόρισε στο μαρτυρικό χωριό της Αρτέμιδος Ηλείας

Ο κακοτράχαλος δρόμος, που οδηγεί από τη Ζαχάρω στον τόπο του μαρτυρίου με τα εικονοστάσια στη μνήμη των θυμάτων, δείχνει το μέγεθος της αναλγησίας και την υποκρισία των τοπικών αρχών και γενικότερα της πολιτείας απέναντι στις οικογένειες που βίωσαν τη φρίκη και την απώλεια των συγγενικών τους προσώπων. Ολα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε κανείς για να επιδιορθώσει τον ανηφορικό δρόμο από τις πληγές που άνοιξε πάνω του το πέρασμα της φωτιάς.

«Πήραν τόσα χρήματα από τις δωρεές και όμως ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε από το περιβόητο Ταμείο «Μολυβιάτη» για να επισκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στον τόπο του μαρτυρίου των συγγενών μας… Αντίθετα δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε έργα που δεν σχετίζονταν με τις φονικές πυρκαγιές», μουρμούριζαν οργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη στροφή του θανάτου της Αρτέμιδας, σε ένα μικρό λιτό εκκλησάκι που έχτισε με δικά του χρήματα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο τραγικός πατέρας που έχασε στη φωτιά τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και τη μητέρα του, τελέστηκε ακόμη ένα τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων αγαπημένων προσώπων.

Με απίστευτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο τραγικός πατέρας, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς, θυμήθηκε ξανά τις τραγικές στιγμές του καλοκαιριού του 2007 και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τόνισε για πολλοστή φορά ότι στέκεται όρθιος για να δει εκείνους που ξεκλήρισαν την οικογένειά του να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Θυμίζουμε ότι στο Εφετείο της Πάτρας συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας σε δεύτερο βαθμό, με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά τη διαδικασία, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων…

Ακόμη μία φορά στο καθιερωμένο τρισάγιο της Αρτέμιδας έλαμψαν με την απουσία τους οι τοπικοί άρχοντες και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι, καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα (πλην του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργου Κοντογιάννη).

«Καλύτερα που δεν ήρθαν. Το μέρος δεν τους χωράει. Δεν τους θέλαμε εδώ. Η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στους νεκρούς μας. Δεν θέλουμε άλλο την υποκρισία και τα ψέματά τους», ψιθύριζαν οργισμένοι οι κάτοικοι.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed