ΔΩΡΑ ΚΑΛΑΚΟΥ : ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

6 Οκτωβρίου 2014 | By

Ηχηρό μήνυμα στα ΜΜΕ της διαπλοκής στην Ηλεία έστειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου , η δικηγόρος Δώρα Καλάκου,  επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτή Συμπολιτεία Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» στον δήμο του Πύργου .

Η κ. Καλάκου, παρουσία του δημοτικού συμβούλου της παράταξή της Χρήστου Αθανάσουλα,  αναφέρθηκε με αιχμές κατά των ΜΜΕ και όλων εκείνων που απέκρυψαν σκανδαλωδώς από τους πολίτες την Πορισματική Αναφορά του ΣΔΟΕ για τις κομπίνες με τα σκουπίδια στον δήμο Πύργου επί δημαρχίας Μάκη Παρασκευόπουλου . Εξέφρασε επίσης  την πλήρη αντίθεση της παράταξης που εκπροσωπεί,  για την τοποθέτηση στο Λιμενικό Ταμείο του Κατακόλου γνωστού εκδότη – επιχειρηματία της Ηλείας εταιρείες του οποίου ήσαν μέχρι πρότινος προμηθευτές του Λιμενικού Ταμείου!

Η κ. Καλάκου για την Πορισματική Αναφορά του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε το περιοδικό HOT DOC ανέφερε :      

« Από δημοσιογραφικές έρευνες που έλαβαν δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πόρισμα περίπου 750 σελίδων που κάνει λόγο τόσο για κακοδιαχείριση όσο και για πολλά άλλα.

Κατ’ αρχήν, δεν καταλαβαίνουμε πώς γίνεται και όλοι ξαφνικά πέφτουν από τα σύννεφα. Τόσα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και στα περιφερειακά, γιατί δεν φρόντιζαν να μάθουν τι συνέβαινε και πού πήγαιναν όλα αυτά τα χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων;

Κατά δεύτερον, δεν κατανοούμε την στάση μερικών να το αποκρύπτουν. Έχουμε ξαναπεί ότι τίποτα δεν μένει κρυφό και όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον φαιδροί.

Η παράνομη, αλλά και στα όρια της νομιμότητας διαχείριση, δεν μπορεί παρά να ανοίγει την όρεξη για κέρδη πέραν του νόμου και του κοινωνικού συμφέροντος.

Έτσι δημιουργούνται σκιές, αμφιβολίες, φήμες εις βάρος των αιρετών, κάτι που το θεωρούμε πολύ άσχημο για την πόλη, αφού καθίστανται αποτρεπτικός παράγοντας στο να μπορεί η δημοτική αρχή να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους πολίτες. Πώς θα πεισθούν οι δημότες να κάνουν διαχωρισμό των σκουπιδιών, αν δεν γνωρίζουν ποιος επωφελείται από αυτό;

Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να αποδώσει τάχιστα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, γιατί οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι πολύ δύσκολες, και πρέπει να υπάρχει στους πολίτες ένα αίσθημα δικαίου.»

Για την επικείμενη τοποθέτηση τοπικού εκδότη στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου η κ. Καλάκου είπε :

« Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν διάχυτες φήμες ως προς το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί ως πρόεδρος του Λ.Τ. Σε περίπτωση που αυτές θα επαληθευθούν, θα είμαστε αντίθετοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Αυτή τη στιγμή είναι πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την θέση αυτή, πρέπει να συγκεντρώνει όλες τις εξής ιδιότητες:

1.     Να γνωρίζει το αντικείμενο από πρώτο χέρι

2.     Να μην έχει διατελέσει σε κάποιο δημόσιο θώκο

3.     Να μην έχει επιχειρήσεις, που να μπορούν να ευνοηθούν από τη θέση αυτή

4.     Να τυγχάνει της αγάπης και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας

5.     Να έχει την  καλή μαρτυρία της ευρύτερης κοινωνίας του Πύργου

6.     Να είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να εγγυηθεί την διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση του ταμείου.»

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed